Novartis erken teşhiste meme kanseri tekrarlamasını azaltan ilaç üretti

Novartis erken teşhiste meme kanseri tekrarlamasını azaltan ilaç üretti

Bir ilaç firması olan Novartis'in meme kanseri ilacının, yapılan çalışmada hastalığın erken bir aşamasında teşhis konulan kadınlarda yeniden ortaya çıkışını riskini azalttığı görüldü.

Novartis erken teşhiste meme kanseri tekrarlamasını azaltan ilaç üretti
16px
24px
27.03.2023 12:15
ABONE OLgoogle

Novartis'in, erken evre meme kanserinde yaptığı deneme başarıyla sonuçlandı. İlacın hormonlara yanıt olarak büyüyen bir kanser türünde geç evre denemesinde, bir ilaç olan Kisqali'nin tek başına endokrin tedavisi yerine standart endokrin tedavisi ile kullanıldığında nüksetme riskini önemli ölçüde azalttığını gösterdi.

Kisqali, vücut bölgelerine yayılmış diğer hormon kaynaklı meme kanseri tedavileri için onaylanmıştı. Rakip ilaç Verzenio ise ameliyat sonrası yeniden ortaya çıkma riski yüksek olan kadınlar için erken dönemde onay almıştı.

Kisqali hem yüksek riskli hem de orta riskli hastalarda test edildi.

Stifel analisti Eric Le Berrigaud, "Etkinlik açısından her şey eşit olduğunda, Kisqali'nin daha uygun bir yan etki profili sunarak Verzenio'yu yenebileceği tahmin ediliyor" dedi.

Yapılan başarılı denemenin ardından İcra Kurulu Başkanı Vas Narasimhan tarafından 2027'ye kadar yıllık yüzde 4'lük satış büyümesi ve 2027'den itibaren yüzde 40'lık bir temel faaliyet geliri marjı için yayınladığı hedeflere olan düşük piyasa güveninin bu ilaçla artacağını söyledi.

Novartis, yer ve zaman belirtilmeden, ayrıntılı deneme sonuçlarının bir tıp konferansında sunulacağını açıkladı. Firma, daha geniş kullanım için onay almak üzere dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerle çalışacağını da sözlerine ekledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde