Nezih Demirkent'i sevenler kabrinde buluştu

Nezih Demirkent'i sevenler kabrinde buluştu

Eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) başkanlarından Nezih Demirkent, ölümünün 7. yılında kabri başında anıldı.

Nezih Demirkent'i sevenler kabrinde buluştu
16px
24px
11.02.2008 13:02
ABONE OLgoogle

Aşiyan Mezarlığı'nda Nezih Demirkent'in kabri başında düzenlenen anma töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Nail Güreli, bir simge, bir önder olan Nezih Demirkent'i, ölüm yıl dönümünde sevgiyle ve özlemle andıklarını belirtti.

Meslek hayatında Demirkent'ten çok şey öğrendiğini ifade eden Güreli, ''O, meslekte ve çeşitli toplumsal alanlarda bitmeyen enerjisiyle, çözümleyici ve yol bulucu aklıyla, denge unsuru olan güven verici kişiliğiyle, bütün sorunların üstesinden gelen, basında sıkıntılar olduğu zaman yol gösteren bir kişiydi. Onun eksikliğini, onun meslek anlayışını daha çok arıyoruz ve kendisini özlemle rahmetle saygıyla anıyoruz'' diye konuştu.

Dünya gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat da ölümünün 7. yılında Demirkent'i saygıyla andıklarını belirterek, ''Kendisi bize çok önemli bir eser bıraktı ve bu eseriyle de biz onun yolunda yürümeye devam ediyoruz'' dedi.

Kur'an-ı Kerim de okunan anma törenine, Demirkent'in kızı Didem Demirkent Ersinan, torunu Ferzan Ersinan Top, TGC Başkanı Orhan Erinç, Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Rüştü Bozkurt, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğ Karakullukçu, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırım ile Hami Alkaner, Murat Oray gibi meslektaşları, gazete çalışanları ve Demirkent'in yakınları katıldı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde