Netflix'in şifre yasağı hisseleri artırdı

Netflix'in şifre yasağı hisseleri artırdı

Geçtiğimiz günlerde hesapların şifre paylaşımını yasaklamayı öngören bir uygulama başlatan Netflix, o tarihen bu güne kadar hisselerinde yaklaşık %15'lik bir artış yaşadı.

Netflix'in şifre yasağı hisseleri artırdı
16px
24px
09.06.2023 20:50
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz günlerde şifre paylaşımına yönelik kısıtlamaları ve ücretli hesap paylaşımı özelliğini test etmeye başlayan Netflix’in hisseleri, söz konusu duyurunun ardından yaklaşık %15 artışa geçti.

Öte yandan dijital dizi/film platformu bu dört gün içerisinde son zamanların en yüksek abone sayısına ulaştı. Tüketici bilgilerini toplayan analiz firması Antenna’nın verilerine göre 23 Mayıs’ta artık kullanıcıların şifre paylaşımına izin verilmeyeceğinin duyurulmasından sonra 2019’dan bu yana ABD abonelikleri için en büyük artış yaşandı. Verilere göre ortalama abone olan sayısı 2 ay önceki günlük ortalamaya göre %102 artış yaşadı. Öte yandan 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde ise yaklaşık 100 bin yeni kişi Netflix’e abone oldu.

Netflix’in hissesi ise şifre paylaşımının kısıtlanmasından bu yana iki buçuk hafta içinde yaklaşık %15 arttı. 23 Mayıs tarihinde Netflix, hesapların ev dışından 3. Bir kişiyle paylaşmak isteyen kullanıcıların ek olarak 7,99 ABD doları ödemesi gerektiğini duyurmuştu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde