Netanyahu'ya şok! Hükümeti kuracak çoğunluğu bulamadı

Netanyahu'ya şok! Hükümeti kuracak çoğunluğu bulamadı

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki sağ blokun seçimlerde hükümeti kuracak çoğunluğa ulaşamadığı bildiriliyor.

Netanyahu'ya şok! Hükümeti kuracak çoğunluğu bulamadı
16px
24px
18.09.2019 04:47
ABONE OLgoogle

Başbakan Netanyahu liderliğindeki sağ blok, koalisyonu kuracak çoğunluğu elde edemedi.

Reuters’in haberine göre, İsrail televizyonlarının yayınladığı sandık sonuç anketlerinde, Binyamin Netanyahu’nun başında olduğu Likud partisinin, 120 sandalyeli parlamentoda 31 ila 33 milletvekili çıkaracağı, eski general Benny Gantz liderliğindeki merkezci Mavi ve Beyaz İttifakı’nın ise 32 ila 34 milletvekili çıkarması öngörülüyor.

Reuters, Netanyahu’nun eski koalisyon ortağı ve dışişleri bakanı Avigdor Liberman’ın Yisrael Beitenu partisinin, kurulacak koalisyon hükümeti için ‘anahtar parti’ konumuna geldiğini bildirdi. Lieberman, Netanyahu ile anlaşmazlığa düşüp istifa etikten sonra başbakanın amansız bir rakibi konumuna gelmişti.

İsrail’de oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından yayınlanan sandık çıkış anketlerinin sonuçlarının, Likud partisinin önderliğindeki sağ blokun, koalisyonu kurabilmek için gerekli olan 61 milletvekili sayısına ulaşamayacağını gösterdiği duyuruldu. Muhalefetteki merkezci Mavi ve Beyaz İttifakı’ndan Yoaz Hendel, sandıkların ‘Netanyahu döneminin bittiğini’ gösterdiğini açıklarken, Likud Dış İlişkiler Sorumlusu Eli Hazan ise sandık çıkış anketlerinin yanıltıcı olabileceğini, nihai sonucun beklenmesi gerektiğini söyledi.

İsrail vatandaşı Filistinlilerin Ortak Arap Bloku’nun ise 11 ila 13 arasında, Merkez sol bloğun da 42 ila 45 arasında milletvekili çıkarması bekleniyor. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, seçimleri kazanması halinde işgal altındaki Batı Şeria’nın büyük bölümünü oluşturan Şeria Nehri Vadisi’ni ilhak etmeyi vaad etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde