Nereden nereye: Vural Öger’in oteli için iflas kararı

Nereden nereye: Vural Öger’in oteli için iflas kararı

Vural Öger’in sahibi olduğu Öger Otel AŞ için iflas kararı verildi.

Nereden nereye: Vural Öger’in oteli için iflas kararı
16px
24px
19.08.2019 11:25
ABONE OLgoogle

Türkiye’ye, Almanya başta olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinden milyonlarca turist getiren Vural Öger’in sahibi olduğu Öger Otel AŞ için iflas kararı verildi. İlk alacaklılar toplantısı ise 10 Eylül’de yapılacak.

Türkiye’de turizmin gelişmesinde belirgin bir rolü bulanan Vural Öger şimdilerde zorlu bir süreçle karşı karşıya. Almanya’daki iki şirketi için iflas isteyen Vural Öger’in Öger Otel İşletmeleri Tur. AŞ.’si için İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı verdi.  Vural Öğer de kriz kurbanı

Borç 100 milyon dolar

Bu kararla birlikte, 90 milyon lira sermayeli şirket için tasfiye süreci başladı.

İstanbul İflas Müdürlüğü, ilk alacaklılar toplantısı için 10 Eylül’e gün belirledi.

İflasına karar verilen şirketin 100 milyon doları (yaklaşık 560 milyon lira) aşkın borcu bulunuyor.

Almanya'ya öğrenci olarak 1960'lı yıllarda gelen Vural Öger, iş dünyasına kurduğu bir seyahat şirketi ile başlamıştı. Önce Almanya'da yaşayan Türk işçiler için Türkiye ve Almanya arasında ucuz uçak seferleri düzenleyen Öger Turizm, daha sonra faaliyet alanını genişletti. Şirket daha sonra otellerle anlaşma yaparak Türkiye'ye turlar düzenlemeye başladı.  Şirketi batmıştı: Ünlü Türk işadamı şahsi iflasını istedi

Almanya'nın tanınmış işadamları arasına giren Vural Öger, 2004 - 2009 yılları arasında da Avrupa Parlamentosu'nda Sosyal Demokrat Parti üyesi olarak görev yaptı. Öger, 2010 yılında şirketini rakibi Thomas Cook'a sattı.

Ali Yılmaz/Diken

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde