Nef'ten eğitime destek

Nef'ten eğitime destek

Nef, yurtiçinde ve yurtdışında yatırımlarına hızla devam ederken, eğitim sektörüne katkıyı da sürdürüyor

Nef'ten eğitime destek
16px
24px
29.09.2022 18:56
ABONE OLgoogle

Bu kapsamda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Nef arasında imzalanan protokol ile Yabancı Diller Yüksek Okulu ile Bilim ve Teknoloji Merkezleri’nin imalatından peyzajına kadar tüm süreçleri Nef tarafından üretilip teslim edilecek.

Nef Vakfı eğitime destek çalışmaları kapsamında 36 anaokulu ve ilköğretim okulu, 250 derslik, fen laboratuvarları, bilgisayar laboratuvarları ve atölye bağışının yanı sıra Doğu ve İç Anadolu’da bulunan 38 köy okulunu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı.  7.690.000 öğrenciye burs imkânı, bilime destek programı kapsamında 1000’den fazla ilköğretim okuluna bilim kiti bağışlayan Nef, eğitim sektörüne katkılarına hızla devam ediyor.

Nef, şimdi de Türkiye’nin gözde üniversitelerinden Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte Bilim ve Teknoloji Merkezleri inşa edip hediye ediyor. 49 yıllığına kullanımını Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne verecek olan Nef, Anadolu’ya sadece projeleri ile değil, bu tür açılımları ile de destek olmayı hedefliyor. Projeyi ruhsat alındıktan sonra 36 ay içerisinde imalatından tadilatına, dekorasyonundan peyzajına kadar tüm detaylarıyla üretip teslim edecek.

SUBÜ’de gerçekleştirilen protokol ile hayata geçen projenin yanı sıra NEF Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 2015 yılından bu yana eğitime destek olmayı sürdürdüklerini kaydederek; “Hayatta toplumların kalkınması için en büyük dönüşüm konusu: Eğitim. Bu dönüşüme katkı vermek binlerce okul yapmaya bedel. Milli Eğitim Bakanlığı’na bugüne kadar birçok okul yapıp teslim ettik. Bu teslimlerde yaşadığımız mutluluk bizler için çok değerli. Çünkü bu sıralarda yetişecek her genç ileride ülkemize faydalı bireyler haline gelecek.  Bu nedenle üniversitelere özellikle verimli üretim odağında desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile bu anlamda imzaladığımız protokolün ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplam 5 bin metre kare kapalı alana sahip olacak projenin önemine de dikkat çeken Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Bu protokol kapsamında Nef olarak Yabancı Diller Yüksekokulu ile Bilim ve Teknoloji Merkezimizi yapıp teslim edeceğiz. Proje 5 bin metrekare kapalı alana sahip. SUBÜ bizi vakıf tarafında da etkileyen çok vizyoner, ülkenin kalkınması için önemli projeler üreten, yeni kurulmasına rağmen teknolojik gelişim anlamında birçok başarılı projeye imza atan bir üniversite. O yüzden üniversitemiz ve rektör hocamızla bu tip bir işe vesile olmaktan Nef vakfı olarak gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Projeye desteklerinden dolayı Nef’e teşekkürlerini sunan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise, “Çalışmalarımızı topluma yönelik olarak da yapan bir üniversite olarak iş dünyasıyla entegre çalışıyoruz. Bu anlamda da yapacağımız çalışmaları direkt iş dünyasına yönelik nitelikli insan yetiştirmeye, nitelikli AR-GE yapmaya, öğrencilerimizi de bu anlamda yetiştirmeye katkı verecek bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda imzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyor ve Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Bey’e çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Nef Vakfı ile de ortak çalışmalarımız var. Özellikle teknoloji yarışmaları ile ilgili olan kısımda öğrencilerimize büyük katkıları var. Bu çalışmalar neticesinde de öğrencilerimiz önemli başarılar elde ediyorlar. İnşallah bu başarılar da sürekli hale gelecektir” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde