Neden bu kadar çok sevildi

Neden bu kadar çok sevildi

Fransa’nın en prestijli gazetelerinden Le Figaro’da, izlenme rekorları kıran Türk yapımı ‘Fetih 1453’ filmiyle ilgili bir makale yayımlandı.

Neden bu kadar çok sevildi
16px
24px
22.02.2012 13:02
ABONE OLgoogle

Laure Marchand imzalı haberde, Konstantinapolis’in Osmanlılar tarafından alınmasının üzerinden 500 sene geçmişken, Türklerin bu heyecanı hala sinema salonlarını tıka basa doldurarak yaşadıkları belirtildi.

Haberde, 17 milyon dolar harcanan, sık sık kanlı savaş sahnelerine yer verilen ve Fatih Sultan Mehmet’in cesaretinin vurgulandığı filmin bu kadar büyük ilgiyle karşılanması, Türkiye’yi son zamanlarda etkisi altına alan ‘Osmanlı çılgınlığı’nın bir göstergesi olarak yorumlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın filmi "çok sevdiği" belirtilirken, fetih kutlamalarının son yıllarda, eskisinden çok daha görkemli geçtiğine dikkat çekildi.

Le Figaro’nun haberinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923’te kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde, Osmanlı İmparatorluğu konularının son zamanlarda "moda haline geldiği" öne sürülürken, Kanuni Sultan Süleyman döneminde geçen “Muhteşem Yüzyıl” isimli dizi, ülkede Osmanlı'nın altın çağlarına artan ilgiye örnek olarak gösterildi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde