Ne oldu: Bakan Dönmez bir yıl önce, 'Artık vanalar asla kapanmayacak' demişti!

Ne oldu: Bakan Dönmez bir yıl önce, 'Artık vanalar asla kapanmayacak' demişti!

Geçen hafta sonu BOTAŞ’ın doğalgaz kısıtlamasını duyurmasının hemen ardından sanayiciye elektrik kısıtlaması krizi yaşanıyor. Oysa Bakan Dönmez, "Türkiye'de doğal gaz kesilecek ya da sanayinin dişlileri duracak gibi eski moda gazete manşetlerine kalın bir çizgi attık" demişti.

Ne oldu: Bakan Dönmez bir yıl önce, 'Artık vanalar asla kapanmayacak' demişti!
16px
24px
24.01.2022 14:59
ABONE OLgoogle

İran'ın soğuklar nedeniyle doğalgaz tüketiminin arttığı bir dönemde Türkiye'ye gaz sevkiyatını durdurmasının ardından gaz santrallerine akış Perşembe günü azaltılmış; ayrıca büyük ölçekli sanayinin doğalgaz ve elektrik kullanımının da sınırlanacağı açıklanmıştı.

OSB'lerde ve fabrikalarda elektrik kesintisi nedeniyle üretimler durmaya başladı. Sadece otomotiv sektöründe 1 Milyar Dolarlık kayıp var. Bakan Dönmez bundan tam bir yıl önce yaptığı açıklamada ise, "Artık vanalar kapanmayacak" demişti.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından Ankara JW Marriott Hotel'de düzenlenen 7. OSB Enerji Zirvesi'nde konuşan Bakan Dönmez, "TANAP ve TürkAkım ile ülkemize ilk etapta yıllık 21,75 milyar metreküp doğal gaz getireceğiz. Türkiye'de doğal gaz kesilecek ya da sanayinin dişlileri duracak gibi eski moda gazete manşetlerine kalın bir çizgi attık. Türkiye'nin artık doğal gaz arz güvenliği sorunu kalmamıştır. Vanalar asla kapanmayacak, üretim sorunsuz sürecek." demişti.

Recep Erçin, hatırlattı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde