Nazmi Arıkan'ın katil zanlısı Ufuk Akçekaya: 30 milyon dolar borcu var, kafasına silah dayayıp parayı alacağım

Nazmi Arıkan'ın katil zanlısı Ufuk Akçekaya: 30 milyon dolar borcu var, kafasına silah dayayıp parayı alacağım

Çanakkale Gelibolu’da işlenen çifte cinayetin zanlısı olmakla suçlanan Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya’nın (48), öldürülen Nazmi Arıkan’dan 30 milyon dolar alacağı olduğunu iddia ederek “Çanakkale’de kalıyor. Kafasına silah dayayıp parayı alacağım” dediği ortaya çıktı.

Nazmi Arıkan'ın katil zanlısı Ufuk Akçekaya: 30 milyon dolar borcu var, kafasına silah dayayıp parayı alacağım
16px
24px
15.07.2022 10:17
ABONE OLgoogle

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın sahibi Nazmi Arıkan (69) ile şoförü Şerif Eker’in cansız bedenleri önceki gün Gelibolu’na bağlı Karainebeyli Köyü’ndeki çiftlik evinde bulundu.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre gündemi sarsan “çiftlik evi cinayeti” ile ilgili önceki gece, dershane sektöründe de faaliyet gösteren Ufuk Akçekaya İstanbul’da gözaltına alınarak Gelibolu’na götürüldü.

İki kişinin adını verdi

Aynı zamanda Tokatspor’un da başkanı olan Akçekaya, gözaltına alınmadan saatler önce Instagram hesabında canlı yayın yaptı.

Anılan yayında Akçekaya, 10 ay önce önce bıçaklandığını, söz konusu olayın arkasında Nazmi Arıkan ile B. Eğitim Kurumları’nın sahibi A.Ç.’nin olduğunu iddia etti. Akçekaya’nın sözünü ettiği olaya ilişkin dava dosyasına Halktv.com.tr ulaştı.

4 kişi de ceza aldı

Akçekaya’nın bıçaklanması ve hürriyetinden yoksun bırakılmasına ilişkin 4 sanıklı dava İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Geçen 26 Nisan’da görülen duruşmada mahkeme sanıklara 5’er yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan Ahmet Aslan’ın emniyet ifadesi ise Nazmi Arıkan cinayetine ışık tutacak nitelikte.

Tokatspor için destek istedi

Dava dosyasına göre kendisini MİT’çi olarak tanıtan Ahmet Aslan, Ufuk Akçekaya ile sanık Tolga Temiz aracılığı ile tanıştığını söyledi.

Akçekaya’nın, Tokatspor’un ligden düşmemesi için kendilerinden yardım istediğini öne süren Aslan ifadesinin devamında “İlerleyen süreçte Ufuk Akçekaya ile samimiyetim arttı. Bu süreçte bana ailevi sıkıntılarından söz etti. Ben kendisine maddi destekte bulundum. Benim dışımda Tolga Temiz de maddi yardımda bulundu” dedi.

30 milyon dolar alacağım var

Ahmet Aslan ifadesinin devamında şunları kaydetti:

“Bana, Nazmi Arıkan’ın kendisine 30 milyon dolar borcu olduğunu söyledi.

Arıkan’ın Çanakkale’de bulunduğunu söyledi. Nazmi Arıkan borcunu ödemediği için, kafasına silah dayayıp parayı şirket hesabına alacağını söyledi.”

“Arıkan, ‘borcum yok, alacaklıyım’ dedi”

Ahmet Aslan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde verdiği ifadesinde, Akçekaya’nın sözlerine itibar etmediğini belirterek “Hatta Nazmi Arıkan’a ulaşıp kendisi ile de görüştüm. Nazmi Arıkan borcu olmadığını, alacağının olduğunu söyledi” şekilde ifade verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde