NATO ülkelerine 'Kirpi' satan Ethem Sancak nasıl fikir değiştirdi?

NATO ülkelerine 'Kirpi' satan Ethem Sancak nasıl fikir değiştirdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözdesi, iktidara yakın iş adamı Ethem Sancak, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte Rusya’nın başkenti Moskova’da Türkiye'nin NATO üyeliğini kötüledi.

NATO ülkelerine 'Kirpi' satan Ethem Sancak nasıl fikir değiştirdi?
16px
24px
04.03.2022 17:40
ABONE OLgoogle

Ethem Sancak, Rus televizyonu RBK'ya bir röportaj vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“NATO KANSERDİR, URDUR”

Türkiye’nin NATO üyeliğinin geçmişten gelen bir ayıp olduğunu savunan Sancak, “Rusya Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO’dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016’da darbeye kalkışan da NATO’dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli.” dedi.

ETHEM SANCAK, NATO ÜLKELERİNE MAL SATTIĞI GÜNLERİ ÇABUK UNUTTU

Ethem Sancak, BMC'nin patronu olduğu dönemde 8x8 Tank Taşıyıcı Taktik Tekerlekli Araç'ın ilk ihracatını Kuzey Makedonya'ya yaparak NATO üyesi pazara girmişti.

Kuzey Makedonya Savunma Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda, BMC tarafından geliştirilen 8x8 Tank Taşıyıcı Taktik Tekerlekli Araç'ın tedariki ve Entegre Lojistik Destek Paketi’ne yönelik sözleşme imzalanmıştı.

Ethem Sancak, 2017'de de Avusturyalı AVL firmasının iptal ettiği Altay tank motor üretimini NATO üyesi Alman Rheinmetall firması ile üretmek için görüşme başlatmıştı.

Ethem Sancak, 2010'da şirketi Hedef'i İngiliz Alliance'e sattı. Sancak, İngiltere'nin NATO üyesi olduğunu hiç öğrenemedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde