NASA paylaştı! Mars’ın kapısı ortaya çıktı

NASA paylaştı! Mars’ın kapısı ortaya çıktı

NASA’nın geçtiğimiz günlerde bu gezegendeki aracı Curiosity vasıtasıyla yolladığı bir fotoğraf ise bir anda ortalığı karıştırdı ve anında bir internet fenomeni haline geldi.

NASA paylaştı! Mars’ın kapısı ortaya çıktı
16px
24px
14.05.2022 13:08
ABONE OLgoogle

Curiosity, 7 Mayıs'ta Mast kamerasıyla (Mastcam) bir fotoğraf çekti ve bu fotoğraf perşembe günü NASA tarafından yayınlandı. İşte o andan beri tüm sosyal medya platformları bu fotoğrafla ‘çalkalanıyor’.

Bir anda viral olan ve ‘Uzaylı Kapısı’ diye adlandırılan bu görüntü için sayısız kişi yorum yaptı. Uzmanlar ise iki gündür durumun ardında yatan gerçeği açıklamaya çalışıyor. 

Mars'ın jeolojisini inceleyen İngiliz jeolog Neil Hodgkins, WordsSideKick.com'a "Bu çok ilginç bir görüntü" dedi. Ancak uzman sözlerini "Ama açıkçası bana doğal bir erozyon gibi görünüyor." diyerek tamamladı.

GÖRÜNTÜ GERÇEK AMA…

Bir panoramik fotoğraf şirketinin web sitesi olan Gigapan.com'da da görüldüğü gibi, Curiosity'nin birkaç fotoğrafını bir araya getirerek yapılan bir panorama da dahil olmak üzere, orijinal siyah beyaz fotoğraftan renkli hale getirilmiş birçok fotoğraf oluşturuldu.

Birkaç ipucu, görüntünün gerçek bir kapı olmadığını açıkça ortaya koyuyor:

Başlangıç ??olarak kapı 1 metreden daha az yükseklikte. Fransa'daki Nantes Üniversitesi'nden gezegen jeologu Nicholas Mangold “Bu, Marslıların küçük olduğunu gösterebilir” diye espri yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde