NASA 24 ilahiyatçıyı işe alacak

NASA 24 ilahiyatçıyı işe alacak

Amaç gezegenlerde uzaylı yaşam bulunduğunda, farklı dinlerden insanların buna nasıl tepki vereceğini araştırmak

NASA 24 ilahiyatçıyı işe alacak
16px
24px
28.12.2021 18:28
ABONE OLgoogle

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), diğer gezegenlerde uzaylı yaşam bulunduğunda, farklı dinlerden insanların buna nasıl tepki vereceğini araştırmak üzere 24 ilahiyatçıyı işe aldı.

Bu ilahiyatçılar, New Jersey'deki Princeton Üniversitesi İlahiyat Araştırma Merkezi’nde (CTI) daha önce başlatılan program çerçevesinde görev yapacak.

NASA, 2014 yılında Princeton Üniversitesi İlahiyat Araştırma Merkezi’ne 1.1 milyon dolar hibede bulunmuştu. Seçilen ilahiyatçılar, bu merkezde farklı inançtan insanların diğer gezegenlerde akıllı yaşamın var olduğuna dair haberlere nasıl tepki vereceğini araştıracak.

İnsan yaşamının konumu ve onuru için ne anlama geldiği sorusuna cevap aranıyor

İngiltere’te çıkan The Times gazetesi, Cambridge Üniversitesi’nde görevli ilahiyatçı ve aynı zamanda biokimya alanında doktora yapmış Andrew Davison’un burada görev yapacaklar arasında olduğunu duyurmuştu. Davison’un yazdığı “Astrobiyoloji ve Hristiyan Doktrini” adlı kitap, 2022 yılında çıkacak.

The Times, gelecek yıl çıkacak kitapta Davison'ın dünya dışı varlıkların bulunması durumunda "çok sayıda insanın rehberlik için dinlerinin geleneklerine döneceği" tezini işlediğini aktardı.

Yine kitapta dünya dışı varlıkların bulunması durumunda bunun "insan yaşamının konumu ve onuru için" ne anlama geldiği de mercek altına alınıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde