Müzik yasağının başlangıcı 1.00'e uzatıldı

Müzik yasağının başlangıcı 1.00'e uzatıldı

İçişleri Bakanlığı, müzik yasağıyla ilgili "Müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 24.00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldı" açıklamasını yaptı.

Müzik yasağının başlangıcı 1.00'e uzatıldı
16px
24px
11.05.2022 04:25
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz ay Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgınına karşı alınan yeni kararları duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 ile ilgili getirilen birçok zorunluluğun kaldırıldığını ancak Covid-19 önlemleri gerekçe gösterilerek gece 24.00’dan sonra uygulanan canlı müzik yasağının devam edeceğini açıklaması büyük tepki toplamıştı.

Siyasilerden sanatçılara kadar söz konusu karara tepkiler sürerken İçişleri Bakanlığı, müzik yasağına ilişkin yeni açıklama yayınladı. Bakanlık, “Müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 24.00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00'e kadar uzatıldı” açıklamasını yaptı.

Genelgeye ilişkin açıklama şöyle:

“Halkın huzur ve sükûnu ile kamu istirahati açısından sakınca bulunmaması, belirlenen saatlere ve sınır değerlere uyulması kaydıyla yetkili idarelerden canlı müzik izni alınarak eğlence yerlerinde müzik yayını (gerçek enstrüman ve/veya seslerle veya banttan ya da elektronik olarak yükseltilmiş ses kaynağı kullanılarak yapılan müzik) yapılabileceği,

Çok Hassas Kullanım Alanlarındaki (konutlar, sağlık kuruluşları ve yatılı eğitim kurumları/yurtları) eğlence yerlerinin açık veya yarı açık bölümlerinde günün hiçbir vaktinde müzik yayını yapılmasının mümkün olmadığı,

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde