Müteahhitlik devine haciz şoku!

Müteahhitlik devine haciz şoku!

İBB, KİPTAŞ başta olmak üzere belediyelere büyük ölçekli işler yapan şirkete haciz geldi

Müteahhitlik devine haciz şoku!
16px
24px
12.09.2019 15:14
ABONE OLgoogle

Çok sayıda alt yapı ve üst yapı projesini üstlenen Nas İnşaat AŞ hacizlik oldu. Bir beton firması alacağını tahsil edemeyince, bugün şirketin merkezinde haciz işlemi yaptı.

İBB, KİPTAŞ başta olmak üzere belediyelere büyük ölçekli işler yapan şirketin sahibi Esat Ulu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bir isim olarak biliniyor.

Çok sayıda inşaat firmasının büyük bir zorluk yaşadığı bu süreçte bir dizi büyük firma da hacizlerle gündemde… Anılan firmalardan biri de Nas İnşaat San. ve Tic. AŞ oldu. Anılan firmaya beton tedarik eden Ece İnşaat San. ve Tic. AŞ, verilen çeklerin karşılığını alamayınca mahkemenin yolunu tuttu. Sanayi devinin iflası istendi: 'Türkiye’nin gerçek gündemi budur'

Haciz kararı alındı 

Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde alınan ihtiyati haciz kararları icra müdürlüğü eli ile işleme konuldu. Konuya ilişkin iki ayrı dosyada ihtiyati haciz talep edilen şirketler arasında Nas İnşaat AŞ, Ultra Teknoloji San ve Tic AŞ ve Nas-Ultra Bağcılar Kentsel Dönüşüm İşi Adi Ortaklığı yer aldı.

Şirket merkezinde haciz işlemi

İcra müdürlüğünden alınan karar sonrası şirketin Dünya Ticaret Merkezi’ndeki merkezinde haciz işlemi yapıldı. Alacaklı şirket avukatlarından İsmail Şahin’in de bulunduğu haciz işlemi sırasında, şirket merkezinde bulunan bir dizi eşya haczedildi. Haciz kararı verilen eşyalar, şirketin bir yetkilisine yeddi emin olarak teslim edildi. 

Avukat İsmail Şahin: Mutabakat sağlandı

Alacaklı şirket avukatlarından İsmail Şahin’in verdiği bilgiye göre şirketlar arasında sulh görüşmeleri yapılmış olup, ödemeler konusunda mutabakat sağlandığı açıklandı. 

Dev projelerde imzası var

Onlarca büyük projede imzası olan Nas İnşaat’ın tamamladığı projeler arasında Aqua Florya AVM, Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs yolu, Gülpınar su ürünleri hal binası, Başakşehir Sular Vadisi, Kiptaş Çatalca sosyal konutları, Sultangazi Kültür Merkezi inşaatı da yer alıyor.

Kamudan ödemesini alamadı

Nas İnşaat’ın sahibi Esat Ulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a en yakın isimlerden müteahhitlerden biri olarak biliniyor. Şirketin yaşadığı mali zorluğun gerisinde, kamuya yaptığı işlerin ödemesini alamamasından kaynaklandığı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde