Mustafa V. Koç'dan jeo-politik risk uyarısı

Mustafa V. Koç'dan jeo-politik risk uyarısı

Mustafa V. Koç, Türkiye’nin iki kıtayı birleştiren inanılmaz fırsatlarla dolu bir coğrafyada yer aldığını vurgularken, bölgenin uzun vadeli bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğuna dikkat çekti.

Mustafa V. Koç'dan jeo-politik risk uyarısı
16px
24px
25.09.2014 12:16
ABONE OLgoogle
Koç Topluluğu’nun 2003 yılından bu yana düzenlediği Anadolu Buluşmaları’nın 23’ncüsü, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak ve Koç Holding Grup Başkanları’nın katılımıyla İzmir’de yapıldı.

Koç Topluluğu’nun 500’e yakın bayisini bir araya getiren toplantıda konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Koç Topluluğu, geçmişte olduğu gibi gelecekte de, ülkemize olan inancıyla, katma değer yaratmaya, yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya ve gücümüzü aldığımız ülkemizin daha da güçlenmesi için her konuda takipçi olmaya devam edecektir. Sonuçlara odaklanıp hep daha iyiye doğru yürümeyi, yatırım yapmayı ve çok çalışmayı sürdüreceğiz.”

Türkiye’nin dört bir yanındaki Koç Topluluğu bayilerini bir araya getirerek görüş alışverişinde bulunmak ve fikir üretmek amacıyla düzenlenen Anadolu Buluşmaları’nın 23’ncüsü İzmir’de gerçekleşti. Koç Topluluğu’nun 500’e yakın bayisinin bir araya geldiği Anadolu Buluşmaları’na Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak ve Koç Holding Grup Başkanları da katıldı.

Mustafa V. Koç: “Tüm dünyada jeo-politik risklerin yükseldiği bir dönemden geçiyoruz.”

Toplantının açılış konulmasını yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Türkiye’nin iki kıtayı birleştiren inanılmaz fırsatlarla dolu bir coğrafyada yer aldığını vurgularken, bölgenin uzun vadeli bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğuna dikkat çekti. Mustafa V. Koç, “Yakın coğrafyamızda yaşananlar gösteriyor ki, ‘barış, demokrasi, insan hakları ve kalkınmadan’ biri olmadan diğeri olmuyor” diye konuştu.

Mustafa V. Koç: “İki yılda toplam 11,3 milyar TL’lik yatırıma imza attık.”

‘‘Koç Topluluğu, Kurucumuz Merhum Vehbi Koç’un düsturu ile her zaman öncelikle ülkemizin kalkınması için çalışmayı ilke edinmiştir ve ne mutlu ki, Kurucumuzun hayallerinin de ötesinde bir başarı yakalamıştır’’ diyen Mustafa V. Koç, her zaman olduğu gibi hep daha iyiye doğru yürümeyi, yatırım yapmayı ve çok çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı. Koç Topluluğu’nun tarihinin en büyük organik yatırım döneminden geçmekte olduğunu dile getiren Mustafa V. Koç, “Topluluğumuz geçtiğimiz iki yılda toplam 11,3 milyar TL yatırıma imza atmıştır. 2014 yılının ilk yarısında gerçekleşen kombine yatırımlarımız bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak 2,8 milyar TL olmuştur” dedi.

Turgay Durak: “Topluluğumuz, Türkiye’nin özel sektör Ar-Ge harcamasının yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştiriyor.”

Koç Holding CEO’su Turgay Durak ise konuşmasında, Koç Topluluğu’nun 88 yıllık tarihinde her zaman uzun vadeli bir bakış açısı ile yatırımlarını gerçekleştirirken ülkemiz için yaratılan katma değeri sürekli artırmayı hedeflediğine dikkat çekti. “Bu hedefle şirketlerimiz, faaliyet gösterdikleri sektörlerde teknoloji ve inovasyona öncülük ederek, hem ülkemizde hem de uluslararası arenada rekabet gücünü daima geliştirmiştir” diyen Turgay Durak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda bu yıl da Ar-Ge yatırımları ve patent geliştirme konusundaki liderliğimizi koruduk. Topluluğumuz, Türkiye’nin özel sektör Ar-Ge harcamasının yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştiriyor. Şirketlerimizin Ar-Ge yatırım harcamaları 2010 – 2013 arasında yıllık ortalama %21 artarak 2013’te 677 milyon TL’ye ulaştı, toplam Ar-Ge personeli sayısı 3 bini aştı.”

Turgay Durak: “Koç Topluluğu’nun gelecek stratejilerini, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve bayilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz.”

Turgay Durak, “Topluluk olarak, yurtiçinde Pazar paylarımızı çeşitlendirmeye ve rekabet gücümüzü artıracak, fark yaratacak yatırımları planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz” derken, Koç Topluluğu olarak gelecek stratejilerini oluşturan temel ilkeleri şu şekilde belirlediklerini açıkladı: Küresel bir oyuncu ve bölgesel bir güç olmak, Stratejik önemi olan sektörlerde lider olmak, Değişime önderlik ederek verimliliği, rekabet üstünlüğünü ve kârlılığı artırmak, Teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak markalarımızı dünya piyasalarında üst sıralara taşımak, Riskleri ve fırsatları en iyi şekilde yönetmek. Bu stratejileri, çalışanlarımızla, tedarikçilerimizle ve siz değerli bayilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde