Murdoch havlu attı

Murdoch havlu attı

Medya devi Ruper Murdoch'tan telekulak skandalına özür ve tazminat geldi...

Murdoch havlu attı
16px
24px
10.04.2011 09:03
ABONE OLgoogle

 Medya devi Rupert Murdoch sahibi olduğu İngiltere’nin yüksek tirajlı bulvar gazetesi “News of the World”ün karıştığı telekulak skandalında havlu attı.

2004-2006 yıllarında aralarında eski Kültür Bakanı Tessa Jowell, ünlü aktris Sienna Miller gibi isimlerin bulunduğu bir çok ünlünün cep telefonu gazete çalışanları tarafından dinlenmiş, skandal patlak verince Murdoch’un News International şirketi 5 yıl süren davada gazetesini savunmuştu.

Ancak şirket dün ani bir kararla skandal nedeniyle özür dileyeceğini ve tazminat fonu oluşturacağını açıkladı. Kararın, şirket içi soruşturmanın sonucunda alındığı kaydedildi. 5 yıl önce gündeme gelen skandalda kraliyet ailesi dahil, ünlülerin ve siyasetçilerin cep telefonlarını dinledikleri ortaya çıkan gazetenin muhabiri Neville Thurlbeck ve eski editörü Ian Edmondson, gözaltına alınmış, daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

30 MİLYON $ TUTABİLİR

Murdoch, her dava başına 160 bin dolar tazminat ödeyecek. News International’ın ödeyeceği toplam tamzinatın 30 milyon doları bulacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde