Murat Ülker'in ikizleri de Kökler Holding’in yönetim kurulunda

Murat Ülker'in ikizleri de Kökler Holding’in yönetim kurulunda

İşte vereceğimiz kulis bilgisii Yıldız Holding’in büyük hissedarı Kökler Holding ile ilgili.

Murat Ülker'in ikizleri de Kökler Holding’in yönetim kurulunda
16px
24px
18.10.2019 11:33
ABONE OLgoogle

Türk iş dünyasında son 15 yılda en çok konuşulan isimlerinden biri hiç kuşkusuz Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker’dir.

Yaptığı satın almalar ve şirket satışlarıyla her daim gündemde oldu. Holding’in 14 ülkede 80 fabrikası var. Çalışan sayısı 45 bini Türkiye’de olmak üzere 60 binin üzerinde. 2018 cirosu resmi olarak açıklanmadı ancak konsolide cironun 50 milyar TL seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Murat Ülker koltuğunu yeğenine bırakıyor…

Murat Ülker’in büyük oğlu Yahya Ülker’in hem grup şirketlerinin yönetimine hem de holding yönetimine girdiğini ilk bu sayfalarda okudunuz. 1984’te genç yaşta çalışmaya başlayan Murat Ülker gibi çocukları da genç yaşta şirketlerde görev almaya başladı.   Yahya Ülker, Yıldız Holding'in yönetimine girdi

Murat Bey’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 2020’de yeğeni Ali Ülker’e bırakacağına dönük hazırlıklar yaptığını da yine bu sayfalarda yazmıştık.

Murat Ülker’in üç oğlu var. En büyük oğlu Yahya Ülker ile ilgili gelişmeleri daha önce yazmıştık. Murat Ülker’in bir de Mustafa ve Fatih isminde ikiz oğlu var. Henüz lisede okuyorlar.

Kulis haberimize geçmeden önce küçük bir bilgiyi aktaralım. Yıldız Holding’in sahibi konumunda iki holding var. Kökler Holding ve Üs Holding. Üs Holding Murat Ülker’in ablası Ahsen Özokutur’a, Kökler Holding ise Murat Ülker’e ait.

İşte vereceğimiz kulis bilgi de Yıldız Holding’in büyük hissedarı Kökler Holding ile ilgili. Kökler Holding’in yönetim kurulunda Murat Ülker, büyük oğlu Yahya Ülker, eşi Fatma Betül Ülker yer alıyordu.

Murat Bey, bu yıl üniversite eğitimlerine başlayan Mustafa Ülker ve Fatih Ülker’i de yönetim kuruluna aldı. Böylece ailenin varlığını yöneten Kökler Holding’in yönetim kurulunda genç yaşta görev aldılar. Hayırlı olsun diyoruz…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde