Murat Ülker'den dikkat çekici 'Üç harfli' açıklaması: A101 kaç harfli?

Murat Ülker'den dikkat çekici 'Üç harfli' açıklaması: A101 kaç harfli?

Gıda fiyatlarındaki artışın ardından zincir marketler mercek altına alındı.

Murat Ülker'den dikkat çekici 'Üç harfli' açıklaması: A101 kaç harfli?
16px
24px
13.10.2022 14:09
ABONE OLgoogle

Muhalefet partileri, “üç harfliler” olarak nitelediği zincir marketlerin salgın döneminde kâr marjlarının olağanüstü arttığını belirterek, tepki göstermişti.

BİM, A101 ve Şok gibi market zincirlerinin sektörde toplam pazar payının hızla arttığını belirten muhalefet partileri, bunlar için kısıtlama istemişti.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, sosyal medyada Ali Atıf Bir'in sorularını cevaplandırdı. 

Bir'in "Şimdi üç harflilerden söz ediliyor. Seç marketler de üç harfli. Yeterince market yokmu da böyle bir market modeline gidildi? sorusuna Ülker, "Mazaallah. Üç harflilerden kast ettiğiniz üç harflilerse bizim bununla işimiz olmaz. Ama üç harfli denildiğinde üç harfli olmayan varsa; mesela Büyük İndirim Marketleri BİM, Şok Marketleri dediğimiz, A101. Kaç harfli bilmiyorum. Üç olmadığı kesin. Seç ise üç harfli. Seç bir market zinciri değil. Seç bir franchise zinciri. Bizim Yıldız Holding çatısı altında Bizim Market var. Şok var. Marsa diye yağ satan şirketimiz var." diyerek cevap verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde