Murat Ülker'den boş çerçeveye 100 bin dolar

Murat Ülker'den boş çerçeveye 100 bin dolar

Murat Ülker, koleksiyonuna Bedri Baykam'ın bir işini kattı

Murat Ülker'den boş çerçeveye 100 bin dolar
16px
24px
02.04.2013 07:35
ABONE OLgoogle

Müge Akgün'ün yazısından alıntı

Murat Ülker, koleksiyonuna Bedri Baykam'ın bir işini kattı. Boş  bir çerçeveden ibaret esere 100 Bin Dolardan fazla ödediği söyleniyor.

Murat Ülker iki yıl önce kısa bir süre önce kaybettiğimiz ünlü ressam Burhan Doğançay'ın Mavi Senfoni adlı resmini 2.2 milyon Liraya almıştı. Bir galeriye, bir sanat fuarına gitmeye, bir resmin önünde duraklamaya görsün hemen spekülasyonlar başlıyor.

Şubat ayında Piramıt Sanat'taki Bedri Baykam'ın 'Tarihin Röntgemcisi' sergisine gittiğinde Twitter'da duyurulmuştu. Ardından da 'Patronlar Dünyası' adlı internet sitesinde haber oldu. Sonrasında  herkes merak etmeye başladı Murat Ülker'in Bedri Baykam'dan resim alıp almadığını. Murat Ülker eğer resim aldıysa hangi eseri kaça aldı?

Taraflar bu konuda konuşmak istemese de duyduğuma göre Murat Ülker, Bedri Baykam'dan 100 Bin Doların üstünde bir fiyatla boş bir çerçeve almış. Ve bu eser yarından itibaren New York'ta sergilenecekmiş.

Boş bir çerçevenin tek başına ne gibi bir anlamı var, içi hangi kavramlarla doldurulur bilemem. Ama bu yakınlaşma ilginç. Bedri Baykam'ın 125. kişisel ve Amerika'da açtığı 8. kişisel sergisi heyecan verici olacak ve ses getirecek gibi görünüyor.

Radikal

Not: Müge Akgün'e yazısında 'Patronlar Dünyası'na yer verdiği için teşekkür ederiz. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde