Murat Kalsın: Yarım kalan projeleri bitirmek için İTO Başkanlığına aday oldum

Murat Kalsın: Yarım kalan projeleri bitirmek için İTO Başkanlığına aday oldum

GMK Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın, İTO Başkanlığına neden aday olduğunu ve projelerini yaptığı basın toplantısı ile paylaştı. 2013-2018 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı yapan Murat Kalsın, hedeflerini açıkladı

Murat Kalsın: Yarım kalan projeleri bitirmek için İTO Başkanlığına aday oldum
16px
24px
01.11.2022 15:42
ABONE OLgoogle

Yeni küresel ekonomik düzenin belirlendiği bu dönemde, Türkiye’nin küresel ticaretin merkezi haline gelmesi Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan İTO’ya önemli görevler düştüğü belirten Murat Kalsın, “İTO seçimleri, ülkemizin 2023 Türkiye’sindeki yolculuğuna denk geliyor. İşte bu nedenle Odamıza her zaman olduğundan daha kıymetli bir görev veriyor. Biz, adalet, liyakat ve istişare ile İTO’yu yönetmeye ve güçlü bir ekonomi, güçlü bir Türkiye hedefi için milletimize ve İstanbul iş dünyasına güç katabilmek için İTO yönetimine talip olduk” dedi.

MİLLETİMİZE, DEVLETİMİZE VE EKONOMİMİZE GÖNÜLDEN HİZMET EDECEĞİZ

Seçim öncesi basın mensuplarını ağırlayan Kalsın, seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu: Türkiye’nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası’nı, üye sayısı ve etkinliği itibarıyla hak ettiği yere taşımak için büyük hedeflerimiz var. Yaklaşık 140 yıllık geçmişe sahip olan sivil toplum kuruluşumuzda birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek adımlar atarak, şeffaflık ilkesiyle, kimseyi ötekileştirmeden, ecdadımıza layık olmaya çalışarak yola devam edeceğiz. İTO’nun değerli üyelerinden alacağımız destek sayesinde ülkemize, milletimize, devletimize ve ekonomimize gönülden hizmet edeceğimizin sözünü veriyoruz.  Sektörlerin ve üyelerimizin sorunlarına en doğru şekilde çözüm bulabilmek amacıyla, iş birliği ve güç birliği kapsamında bir kümelenme projesi başlattık. Sivil toplum kuruluşları başkanları, iş dünyasını önemli temsilcileri, kobiler ve büyük ölçekli şirketlerin temsilcileri ve tüm yol arkadaşlarımızla istişareler yaparak yürütüyoruz seçim çalışmalarımızı. Odalar camiasında 60 yıllık geçmişse sahip bir ailenin ferdiyim. Beni destekleyenlerin teveccühüyle bu geleneği ve tecrübeyi sürdürmeyi arzu ediyorum.

SÖZ DEĞİL, İŞ ÜRETİYORUZ

Seçim ofisinde yaptıkları çalışmalarda sivil toplum ve iş dünyası ile istişarelerde bulunduğu belirten Murat Kalsın, “İTO’yu ekonomimizin en güvenilir çatısı olarak yapılandırmak, ticarette yeni bir bu başarı hikayesi yazmaya adayız. Bunun için 3’lü bir yol haritamız var” dedi.

Projeleri, ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lere odakladıklarını aktaran Kalsın, bunun için yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İTO üyelerinin kurumsal altyapısını güçlendireceklerini, böylece küresel pazarlarla buluşturacaklarını açıkladı. Aynı zamanda, KOBİ’lere finansal desteklerle ilgili bilgi alabilecekleri bir merkez kuracaklarını belirtti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN KALBİ İSTANBUL’DA ATIYOR

İstanbul’un Türkiye ekonomisinin yüzde 31’ini oluşturduğunu belirten Kalsın, hayata geçirilecek projelerle İstanbul’u ticaretin merkezi haline getireceklerini belirtti.

Bunun ancak “Güçlü bir Meclis, Güçlü bir Yönetim” ile başarılabileceğine dikkat çeken Kalsın, “Türkiye’deki tüm oda ve borsalar demokratik kurumlardır. Sivil toplumun başarısı her üyesinin ortak sesi, ortak çözüm arayışı ve ortak gücü olmaktan geçer” dedi.

Merhum İTO Başkanı İbrahim Çağlar döneminde başlatılan çalışmaların hepsinin askıya alındığını belirten Murat Kalsın, en büyük hayalinin Çağlar döneminde başlatılatın projeleri bitirmek olduğunu kaydetti.

MURAT KALSIN KİMDİR?

GMK Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Murat Kalsın, 1988 -2000 yılları arasında ABD, Avrupa ve Türkiye’de balta tekstil, enerji ve gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde yatırımlar yaptı. 2001 itibarıyla Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarına odaklanan Kalsın, tekstil ve teknoloji alanında ihracat faaliyetlerini de sürdürdü. 2018 yılında tüm faaliyetlerini GMK Group çatısında topladı.

İş hayatının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Kalsın, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanlığı, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı, DEİK Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, GYODER Yönetim Kurulu Üyeliği ve Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanlığı görevlerini üstlendi.

1966 yılında Muş’ta doğan Murat Kalsın, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Eğitimini Georgetown Üniversitesi İşletme yüksek lisans programında sürdürdü. İngilizce ve Almanca bilen Murat Kalsın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde