Murat Kalsın, İTO seçimleri öncesinde yeni yönetim anlayışını anlattı

Murat Kalsın, İTO seçimleri öncesinde yeni yönetim anlayışını anlattı

İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) seçim heyecanı başladı.

Murat Kalsın, İTO seçimleri öncesinde yeni yönetim anlayışını anlattı
16px
24px
08.09.2022 07:29
ABONE OLgoogle

İstanbul Ticaret Odası Başkan Adayı Murat Kalsın, dün akşam 100 meclis üyesi 50 iş dünyası temsilcisine verdiği yemekte yeni yönetim anlayışını ve projelerini anlattı.

Kalsın, iç ve dış ticaretteki deneyimleri, İTO Başkan Yardımcılığı süresindeki birikimleri, her kesime eşit yaklaşımı ve çözüme dönük bakış açısıyla İTO’nun tüm imkanlarını geliştirmek ve tüm taraflarıyla paylaşmak için yola çıktığını ve üye merkezli çalışmanın temel ilkeleri olduğunu söyledi.

“İTO ÜYELERİ ile HÜKÜMET ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ”

Kalsın yaptığı açıklamada “İstanbul, Türkiye ekonomisinin lokomotifi. Bu nedenle İstanbul iş dünyasının, İTO üyelerimizin sorunlarına yeni yaklaşımlarla çözüm bulunması gerekiyor. Bunu ancak yeni bir yönetim anlayışla gerçekleştirebiliriz. Biz de bu nedenle inisiyatif aldık, yeni bir hareket başlattık.  Söz değil, iş üretmek için seçim ofisi kurduk.

2023 seçimleri bizler için çok kritik ve bu süreçte İTO davamıza destek olmamız gerek. Ekonomi siyaset ayrılmaz ikili. Buna köprü  olmamız gereki. Dünya büyük bir değişim içinde. İTO’yu geleceğe taşıyacak süreci iş dünyası ile el ele vererek, istişare ederek, projeler üreterek ve reçeteler ortaya koyarak yürütmek, en içten temennim” dedi.

“İSTİŞARELER YAPTIK VE YÖNETİME TALİP OLMAYA KARAR VERDİK”

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Murat Kalsın “Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşu olan İstanbul Ticaret Odası’nın, bu gelişmelerde öncü olması, hedeflere ulaşabilmesi için güçlü bir ekibe; dinamik, enerjik, liyakatli, donanımlı, süreçleri okuyabilen, gelişmeleri takip edebilen bir yönetime ihtiyacı var. Bu yönetim, hem çeşitli sektörlerle iletişim halinde olan, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın çalışabilecek hem de siyasetle reel sektör arasında köprü kurabilen bir iletişim kurabilen bir yaklaşım icra etmeli. Sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla, STK’larla ilgili siyasi temsilcilerle bir araya gelerek istişareler yaptık ve İstanbul Ticaret Odası’nın yönetimine talip olmaya karar verdik. Görevi alıp, Türkiye’nin ticaretinin kalbi olan İstanbul’a hizmet etmek en büyük temennimiz” diyerek adaylığının pozitif etki yarattığını ifade etti.

İSTANBUL İŞ DÜNYASININ YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZMAYA İHTİYACI VAR

Her küresel dönüşüm dönemi beraberinde fırsatları barındırdığını aktaran Kalsın “Bu fırsatlardan ülkemizin en üst seviyede faydalanması için ekonominin kalbi İstanbul iş dünyasının yeni bir başarı hikayesi yazmaya ihtiyacı var. İşte biz bu hikâyeyi yazmaya talibiz.

İTO’yu ekonomimizin en güvenilir çatısı olarak yapılandırmaya, bu hikâyeyi yazmak için var gücümüzle çalışmak, yeni bir bakış açısı sunmak için yola çıktık.

Çünkü biz ülkemize, ülkemizin iş dünyasına inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye’nin geleceği için ticaret dünyasının geleceğinin inşa edilmesine ihtiyaç olduğunu biliyor ve ekonominin kalbi İTO’da bunu hayata geçirmek için göreve talibiz…” diyerek sözlerini noktaladı ve salondan büyük alkış aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde