Muharrem Sarıkaya, İHA muhabirini tokatladı, Fatma Şahin seyretti

Muharrem Sarıkaya, İHA muhabirini tokatladı, Fatma Şahin seyretti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj gerçekleştiren gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, yanına gelip mikrofonunu ayarlayan ajans çalışanı Ahmet Demir'i tokatladığı anlar ortaya çıktı.

Muharrem Sarıkaya, İHA muhabirini tokatladı, Fatma Şahin seyretti
16px
24px
19.12.2021 18:45
ABONE OLgoogle

Olay sonrası tepki toplayan Sarıkaya, sosyal medya hesabı üzerinden özür diledi. Sarıkaya'nın şiddet uyguladığı Demir'in şikayetçi olacağı öğrenildi.

17 Aralık tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katıldığı, Gaziantep Panorama Müzesi'nden düzenlenen Habertürk TV canlı yayınının hazırlıkları sırasında gerçekleşen skandal bir görüntü ortaya çıktı. Röportajı gerçekleştiren gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın, mikrofonunu ayarlayan kişiye tokat attığı görüldü.

?ref_src=twsrc%5Etfw">December 19, 2021

Tokatlanan kişinin İhlas Haber Ajansı’nın Gaziantep muhabiri Ahmet Demir olduğu, yayın sırasında canlı yayın ekibine yardımcı olduğu öğrenildi. Üniversite mezunu Demir, Gaziantep’te efendiliği, hoşgörülü hareketleri ile tanınıyor. 

Paylaşılan videoda Sarıkaya’nın yayın konuğu Şahin ile konuştuğu sırada yanına gelen muhabirin kulaklık ile ses bağlantısını kontrol ettiği görüldü. O anlarda Sarıkaya’nın bir anda sinirlenip yanındaki ajans çalışanına tokat attığı kameraya yansıdı.

SARIKAYA AÇIKLAMA YAPTI: ÖZÜR DİLEDİM

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Muharrem Sarıkaya, şunları söyledi:

*Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum.

*Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir'den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın'dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim.

 “KAMUOYUNDAN MAZERETSİZ ÖZÜR DİLİYORUM”

*Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…

TOKAT YİYEN MUHABİRDEN AÇIKLAMA

İHA Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nde kameraman olarak çalıştığını, olay günü de Muharrem Sarıkaya'nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportajı için görevlendirildiğini belirten Ahmet Demir, “Hak etmediğim bir davranışa maruz kaldım. Beni rencide etti. Kendisine dava açacağım” açıklamasını yaptı.

Sarıkaya’dan şikayetçi olacağını belirten Demir, Sarıkaya’ya yardım etmek isterken olayın yaşandığını belirterek şunları söyledi:

* Yayın sırasında Muharrem Sarıkaya'nın telefonu bozulmuş. Hareketler yapıyordu. Ben de kendisine yardımcı olmak adına kendi telefonumu kullanması için götürdüm. Öyle bir zorunluluğum da yoktu. Özrünü kabul etmiyorum.

FATMA ŞAHİN'İN KONUŞMAYA DEVAM ETMESİ TEPKİ ÇEKTİ

Tepki çeken tokatlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Fatma Şahin’in birşey  olmamış gibi konuşmaya devam etmesi dikkat çekti. Görüntülerin uzun versiyonunu da sosyal medyadan paylaşıldı.

CHP'DEN MESAJ: İKİNİZE DE YAZIKLAR OLSUN

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Ses teknikeri emekçiye tokat atan Muharrem Sarıkaya ve buna sessiz kalan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin… İkinize de yazıklar olsun! Habertürk gerekeni yap!” tepkisini gösterdi.

Görüntüyü sosyal medya üzerinden paylaşan Gaziantep-Şahinbey Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hasan Şencan ise şu ifadeleri kullandı:

* AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in karşısında gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor, Fatma Hanım hiç bir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyor. Yazıklar olsun!

BASIN KURULUŞLARINDAN AÇIKLAMA: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yaşanan olayla ilgili gazetecilik sendikaları da peş peşe açıklamalar yaptı.

DİSK Basın-İş, “Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat attı. Bu tokat tüm basın emekçilerine atılmıştır! Bu emekçi düşmanlığının özrü, böyle emekçi düşmanlarının meslekte yeri yoktur. Habertürk basın emekçisine sahip çıkmalıdır. Konunun takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası ise “Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir’e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya’nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz. İHA muhabiri, meslektaşımız Ahmet Demir’in yanındayız. Dava açmak isterse kendisine hukukî destek de sağlayacağız. Muhabiri, kameramanı ezen medya düzenini değiştireceğiz” mesajını paylaştı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler'den (RSF) yapılan açıklamada ise, “Zalimane tavrı nedeniyle Muharrem Sarıkaya'yı kınıyoruz; hiçbir şey olmamış gibi davranmayı sürdüren Sayın Fatma Şahin'e de tehessüflerimizi bildiriyoruz. İsmine bakılmadan hakkında işlem yapılmalı ki, sektör içi gazeteci ezme girişimleri için ders olsun” çağrısı yapıldı.

“TOKADI SESSİZ KALIP İZLEYENLERİ KINIYORUZ”

Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Basın Konseyi, şunları söyledi:

* Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'le yaptığı röportaj sırasında, teknik aksaklığa sinirlenip, bir meslektaşına tokat atacak kadar kontrolünü kaybetmiştir.

* Kimse yayın stresine, canlı yayın aksaklığına sığınıp şiddet uygulayamaz. Ekranın önünde ve arkasında çalışanlar eşittir, biri diğerinden üstün değildir.

* Yayıncılık bir disiplin işidir. Milyonların önünde program sunuyorsanız ne olursa olsun kontrolünüzü kaybetmeyeceksiniz, emeğe saygı göstereceksiniz.

* Bu ayıplı hareketinin ardından özür dilemiş olsa da meslektaşını tokatlayan program sunucusunu; buna tepki göstermeyen konuğu belediye başkanını kınıyoruz. Böyle bir hareketin bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

* Ciner Yayın Grubu bünyesindeki yayın organlarında son dönemde üst üste yaşanan mesleki dayanışmadaki erozyon, Muharrem Sarıkaya’nın, bir basın emekçisine saldırısıyla devam etmiştir.

* Gazeteciliğin; hak arayışı mücadelesi kadar insani erdemleri de yüksek bir meslek olduğunu öğrenememişler; bu olaydan sonra Sarıkaya’ya herhangi bir tavır göstermeyenler ve tokadı sessiz kalıp izleyenleri kınıyoruz. Gazeteciye şiddet, kimden ve nereden gelirse gelsin suçtur.

FATMA ŞAHİN: SONRASINDA ARAMIZDA KONUŞTUK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şu açıklamada bulundu:

* Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya’nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Muharrem Sarıkaya  kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.

ŞAHİN’DEN SARIKAYA’YA: SİZLERİ SEVİYORUZ

Gün Başlıyor programındaki olayın canlı yayın sırasında gerçekleştiği ancak tokatlı saldırı anlarının görüntüye yansıtılmadığı anlaşıldı. Fatma Şahin'in programın sonunda Sarıkaya'ya birkaç kez teşekkür ettiği ve “Sizleri seviyoruz” dediği görüldü.

“BASIN SORUMLUSU İLE İLGİSİ YOK”

Bu arada sosyal medyada, geçtiğimiz hafta görevinden ayrılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi Sorumlusu Hüseyin Akay'ın bu olay nedeniyle görevinden  yolundaki  iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Akay'ın sağlık problemi bulunan bir aile ferdiyle yakından ilgilenmek amacıyla bu görevden ayrılma talebinde bulunduğu ve daha prestijli bir göreve getirildiği ifade edilirken, “Program canlı olarak yayınlanıyor. Bu görüntüler ise yayına verilmeyen kameraya ait görüntüler” değerlendirmesi yapıldı.

HABERTÜRK TV’DEN ÖZÜR MESAJI

Habertürk TV’den yapılan açıklamada, “Habertürk TV'nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya'nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz” denildi.

SÖZCÜ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde