Mucize kurtuluş: 12 gün şamandırada tek başına

Mucize kurtuluş: 12 gün şamandırada tek başına

Manş Denizi'nde alabora olan İngiliz bir kanocu 12 gün boyunca deniz yosunu ve yengeç yiyerek hayatta kaldı.

Mucize kurtuluş: 12 gün şamandırada tek başına
16px
24px
28.10.2022 13:12
ABONE OLgoogle

İsmi açıklanmayan 28 yaşındaki İngiliz bir kanocu, Hollandalı balıkçılar tarafından denizin ortasında bir şamandıraya tutunmuş halde bulundu. Mahsur kalan adam, Dover'dan Fransa'ya doğru planlı bir yolculuğa çıkmıştı ve üzerinde bir çift mayodan başka bir şey yoktu. 

Günler sonra De Madelaine gemisinin mürettebatı tarafından "deli gibi el sallarken" görülen adam, balıkçı gemisine çekildiğinde morarmış, susuz kalmış ve şiddetli hipotermiden muzdaripti. Adamın vücut ısısının o sırada sadece 26 derece olduğu aktarıldı.

Snickers ikram ettiler

Kaptan Teunis de Boer, mahsur kalan adamı bir dürbün aracılığıyla fark ettiklerini belirterek, son günlerdeki sert hava koşullarına rağmen şahsın hayatta kalmasını "mucize" olarak nitelendirdi.

Mürettebatın adama Snickers ikram ettiği, adamın da onlara yaşadıklarını anlattığı aktarıldı. Geminin kaptanı, bölgede balık avlama gibi bir planlarının olmadığını, şans eseri hayal kırıklığı yaratan bir sabah avı sebebiyle denize açıldığını ifade etti.

Bu olağanüstü kurtarmanın ardından adam tedavi için helikopterle Fransa'daki bir hastaneye nakledildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde