Mücevherin G20’si İstanbul’da buluşacak

Mücevherin G20’si İstanbul’da buluşacak

Mücevher İhracatçıları Birliği,  Hong Kong Mücevher Fuarı’na 80 üyesiyle katılarak yaklaşık bin metrekarelik Türkiye Pavilyonu’nda Türk mücevherlerini sergiledi.

Mücevherin G20’si İstanbul’da buluşacak
16px
24px
26.09.2019 10:38
ABONE OLgoogle

Mücevher İhracatçıları Birliği, 18 – 22 Eylül tarihleri arasında Hong Kong’da düzenlenen Hong Kong Altın, Mücevher ve Değerli Taş Fuarı’nda yaklaşık bin metrekarelik bir alanda 80’e yakın üyesiyle birlikte yer aldı.

“Hong Kong ile olan Mücevher İhracatımızı Yüzde 100 Artırmayı Hedefliyoruz”

Hong Kong’daki fuarı değerlendiren Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, birlik olarak mücevher ihracatını artırabilmek amacıyla hedef pazarları belirleyerek stratejik adımlarla hareket ettiklerinin altını çizerek şunları dile getirdi:  

“Hong Kong’daki fuar, dünyanın sayılı fuarlarından biri olarak başta Asya pazarı olmak üzere Afrika, Amerika ve Avrupa’daki alıcıları da bir araya getiriyor. Böylesi büyük bir fuarda üyelerimizle birlikte ürün kapasitemizi, kaliteli işçiliğimizi ve 5 bin yıllık mirasımızdan ileri gelen tasarımlarımızı sergileme imkânı bulduk. Hong Kong’a 8 ayda 236 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik, bu miktarı gelecek 1 yıl içinde yüzde 100 oranında artırmak istiyoruz.”

“Mücevherin G20’sinin İstanbul’da Buluşturacağız”

Hong Kong’un Asya pazarına erişilebilmesi adına hedef pazarlardan biri olduğunu belirten Mustafa Kamar, değerlendirmelerini şöyle tamamladı:

“İhracatımızı artırmak amacıyla fuarlara katılmanın yanı sıra çok farklı stratejik adımlara imza atıyoruz. Bunun için 1,5 yıldır çok farklı yollar izliyoruz. Birlik olarak B2B’nin şeklini değiştirdik; Artık yurt dışındaki alıcıları kendi ülkelerinde misafir ediyoruz. Gittiğimiz ülkelerde üçer gün boyunca büyük alıcılarla ilişki ve iletişim kuruyoruz. Sene başından bu yana Suudi Arabistan’a gittik, Katar’ın en büyük alıcılarını İstanbul’da ağırladık, İstanbul Mücevher Fuarı’nda 1500 satınalmacıyla bir araya geldik, kuzey ve güney Amerikalı markalarla Miami’de buluştuk, İtalya ve Hong Kong’daki fuarlara katıldık ve yılsonuna kadar Moskova ve Dubai’deki alıcılarla bir araya geleceğiz.

Asıl adımı mücevherin G20’si olarak adlandırdığımız 8. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Değerli Taş ve Mücevher Birlikleri Konferansı’nı 8 – 12 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da ilk kez ağırlayarak atacağız.

Hem 8. ASEAN Konferansı hem de akabinde 49. İstanbul Mücevher Fuarı kapsamında dünyada mücevher denince sözü geçen 35 ülkenin mücevher birlikleri başkanları, İstanbul’da olacaklar.

Dolayısıyla 8. ASEAN Konferansı ile en önemli hedefimiz, pazar genişlemesi olacak. Bu konferans ile ikili ilişkiler konusunda büyük adımlar atacağımıza inanıyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde