Mücevherde Mustafa Kamar'a genç rakip

Mücevherde Mustafa Kamar'a genç rakip

Mücevher İhracatçıları Birliği'nde (JTR) mevcut başkan Mustafa Kamar önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olduğunu duyurmuştu. İkinci bir aday geçen günlerde sahneye çıktı.

Mücevherde Mustafa Kamar'a genç rakip
16px
24px
14.03.2022 17:22
ABONE OLgoogle

Sektörün genç isimlerinden Burak Yakın, “Yılda 100 ton altın, 250 ton gümüşten mamul takı ve 400 milyon dolar pırlantalı mücevher ihracatı” hedefi ile aday olduğunu açıkladı.

Burak Yakın basına geçtiği bilgi notunda, “ons üzerinden değeri artan ihracat verilerinin yanıltıcı olduğunu; aslında ihracatın artmadığını, azaldığını” ifade etti.

Aydınlık'tan Recep Erçin'in haberine göre kur ve ons dalgalanmaları arasından azalan ihracatı artmış gibi göstermeyeceklerini ve 72 ton değerindeki işlenmiş altın ihracatını 100 tonun üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yakın, “Unutmayalım ki ihracatımız kilogram bazında artarsa, ihracat ve istihdam artacaktır. İhracatçılarımız, has altın değerinden değil, işçilikten para kazanmaktalar.” dedi.

Önceki dönem JTR Başkanı Ayhan Güner de, genç aday Yakın'a tam desteğini açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde