Mücahit Arınç: Bu denizde tek bir reis var

Mücahit Arınç: Bu denizde tek bir reis var

AKP İstanbul Milletvekili olan oğlu Ahmet Mücahit Arınç, babası Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa etmesinin ardından yaptığı paylaşımda, "Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var" dedi.

Mücahit Arınç: Bu denizde tek bir reis var
16px
24px
24.11.2020 23:09
ABONE OLgoogle

YİK Üyesi Bülent Arınç, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunu eleştirmesinin ardından başlayan tartışmalar sonrası istifa etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arınç, kurul üyeliğinden ayrılma talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdiğini ve onun da kabul ettiğini kaydetti. Şok! Bülent Arınç istifa etti! İstifa hemen kabul edildi

İstifa sonrası Bülent Arınç’ın AKP İstanbul Milletvekili olan oğlu Ahmet Mücahit Arınç, Twitter’dan paylaşım yaptı.

“Aynı denize dökülen farklı ırmaklarız” diyen  Ahmet Mücahit Arınç, “Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi; ‘Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Bülent Arınç'ın HaberTürk'te katıldığı yayında"Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın tahliyesi olabilir; delil uyduramazsınız, çocuk bile yazmaz bu iddianameleri!" dedi.

Erdoğan, isim vermeden Arınç'ın açıklamalarına göndermede bulunarak, "Reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz" tepkisini gösterdi.

Arınç, "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın tahliyesi olabilir" sözlerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepki göstermesi üzerine yaptığı açıklamada, "Konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım" düşüncesini dile getirdi.

Bu ifadeler ardından hükûmete yakınlığıyla bilinen bazı isimler ve MHP’liler, Arınç’a sert tepki gösterdi.

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın, televizyona çıkıp Sorosçu Osman Kavala ile terörist Demirtaş’a güzellemeler yapması kelimenin tam anlamıyla çarpıklık, hatta ahmaklıktır” ifadelerini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde