Moody's'e göre Türkiye, Gana, Sri Lanka, Zambia arasında

Moody's'e göre Türkiye, Gana, Sri Lanka, Zambia arasında

Moody’s'e göre Türkiye, dolarda güçlenme karşısında en kırılgan gelişen ülkeler arasında.

Moody's'e göre Türkiye, Gana, Sri Lanka, Zambia arasında
16px
24px
28.06.2018 14:44
ABONE OLgoogle

Moody'si Türkiye'yi Arjantin, Gana, Moğolistan, Pakistan, Sri Lanka ve Zambia ile birlikte en kırılgan ülkeler arasında sıraladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'yi dolarda güçlenme karşısında en kırılgan gelişen ülkeler arasına gösterdi.

Moody's, Nisan ortasından bu yana dolarda devam eden yükselişin gelişen ülkelerde (EM) büyük kur düşüşüne ve rezerv erimesine neden olduğunu belirterek dış finansman ihtiyacı yüksek ülkelerin not riskinin yükseldiğini bildirdi.

Moody's'in 40 gelişen ülkeyi değerlendirdiği raporunda Türkiye, Arjantin, Gana, Moğolistan, Pakistan, Sri Lanka ve Zambia ile birlikte en kırılgan ülkeler arasında sıralandı. 

Kurum, geçmişte dış finansmana bağlı olarak büyük şoklara eğilimli ülkelerin dış finansman bağımlılığını gidermeyenlerinin yeniden büyük şok yaşayabileceklerini belirtti

Raporda Şili, Kolombiya, Endonezya ve Malezya’nın da risk taşıdığı ancak kısa dönem kırılganlıklara karşı kurumsal ve finansal tamponların bulunduğu bildirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde