Moda devinin patronuna taciz suçlaması

Moda devinin patronuna taciz suçlaması

İngiliz basını son günlerde Topshop'ın sahibi Philip Green'e yöneltilen taciz skandalını konuşuyor.

Moda devinin patronuna taciz suçlaması
16px
24px
03.06.2019 01:48
ABONE OLgoogle

Arcadia Group'un başkanı Philip Green hakkındaki taciz suçlamalarını ilk olarak Daily Telegraph gazetesi mahkeme kararı gereği isim vermeden gündeme getirdi ve 67 yaşındaki işadamının 5 çalışanı tarafından cinsel tacizle suçlandığını yazdı. 

Konuyla ilgili iddia sahiplerine gizlilik sözleşmesi imzalatıldığı öne sürülürken, söz konusu iş adamının kimliğini İşçi Partisi milletvekili Peter Hain açıkladı.

Parlamentoda yaptığı konuşmada moda devi Topshop'ın sahibi Sir Philip Green'in adını veren Hain, "Birden fazla kez cinsel tacize maruz kalan ve iş adamının gücünü kullanarak susturduğu bir mağdurla iletişim kurduktan sonra, bu durumu açıklamak benim görevim. Kamuoyunu yakından ilgilendiren taciz iddialarının odağındaki isim Philip Green" ifadelerini kullandı.

İddiaların sahibi ise 3 çocuk annesi pilates hocası Katie Surrioge. 37 yaşındaki hamile pilates hocası Green'in 2016 ve 2018'de Arizona'daki dersler sırasında kendisini taciz ettiğini öne sürdü. 

İddialar kanıtlanırsa Green, hakkındaki suçlamaların her biri için 30 gün hapis ve 500 dolar para cezasına çarptırılabilecek. 

3.8 milyar sterlinlik serveti bulunan Philip Green'in 19 Hazira'da Arizona'da görülecek duruşmaya katılmayacağı, kendisini avukatının temsil edeceği açıklandı.

Philip Green'in kızı Chloe Green, 'Dünyanın en yakışıklı mahkumu' olarak ünlenen model Jeremy Meeks ile olan ilişkisiyle konuşuluyor. Ünlü çift sık sık Türkiye'ye tatile geliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde