Mississippi ve Alabama'yı kasırga vurdu: 26 ölü

Mississippi ve Alabama'yı kasırga vurdu: 26 ölü

ABD'nin Mississippi ve Alabama eyaletinde meydana gelen kasırgalar sonucu en az 26 kişi hayatını kaybetti. Mississippi valisi felaket sonrası bölgede olağanüstü hal ilan etti.

Mississippi ve Alabama'yı kasırga vurdu: 26 ölü
16px
24px
25.03.2023 21:01
ABONE OLgoogle

ABD’nin Mississippi ve Kuzey Alabama eyaletinde etkili olan yıkıcı kasırgalar nedeniyle şu ana kadar belirlenenlere göre 26 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Saatte 80 mile varan şiddetli rüzgar ve golf topları büyüklüğündeki dolular büyük yıkıma yol açtı.

Kasırgadan sonra Amerikalı vatandaşlar enkaz yığınları ile karşılaştı. Mississippi valisi Tate Reeves, kasırga sonrası bölgede olağanüstü hal ilan etti. ABD Başkanı Biden ise Vali Reeves ve eyaletteki diğer yetkililerle görüştü. Mississippi Acil Durum Yönetimi Ajansı, kasırga sonucu hayatını kaybeden insanların sayısını doğrularken en az dört kişinin de kaybolduğunu açıkladı. Ölü sayısının da artması bekleniyor.

Bununla birlikte Mississippi Acil Durum Yönetimi Ajansı, kasırgaların vurduğu bölgelerde yaşayanlar için Twitter'da güvenlik yönergeleri yayınladı. Yönergelerde insanların musluk suyu içmemeleri yönünde uyarılarda bulunuldu. Ayrıca yere düşen elektrik hatlarına dokunmaktan kaçınılması ve elektrik hatlarından en az 15 metre uzakta durulması da belirtildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde