Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na atanan ilahiyatçı Kaplan istifa etti!

Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na atanan ilahiyatçı Kaplan istifa etti!

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na ilahiyatçı-tarihçi Muhittin Kapanşahin'in atandığını duyurdu.

Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na atanan ilahiyatçı Kaplan istifa etti!
16px
24px
17.02.2023 18:01
ABONE OLgoogle

Tepkilerin büyümesi üzerine açıklama yapan Kapanşahin, "Üzerinde kalem oynattığım, ders verdiğim bir alan. Ama mimar gibi bir bilgiye sahip değilim" dedi. 

Fatih Altaylı, Twitter hesabından Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin'in istifa ettiğini duyurdu. 

Karabük Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'ne ilahiyatçı Muhittin Kapanşahin atandı. Gazeteci Altaylı, sosyal medya hesabından atamayı, "Depremden ders çıkardık diyenlere gülüyorum. Ders mers çıkarmadılar. Çıkarsalardı Karabük Üniversitesi Safranbolu Mimarlık Fakültesine hem de depremden sonra İlahiyat mezunu dekan atamazlardı. İsteyen araştırsın. Adı Muhittin Kapanşahin"  ifadeleriyle gündeme taşıdı.

Muhittin Kapanşahin'in Karabük Üniversitesi web sitesinde yer alan özgeçmişi

Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine kendini savunan Kapanşahin, ’’Mimari ve şehircilik benim üzerinde kalem oynattığım söz söylediğim ders verdiğim bir alan ama ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip kişi değilim” dedi.

Karabük'te faaliyet gösteren BRTV’ye konuşan Kapanşahin "Dekanları, Yüksek Öğretim Kurumu atamakta, teklifi rektörler yapmakta. Yani 3 öğretim üyesi teklif eder ve bu 3 öğretim üyesinden birini YÖK dekan olarak atar. 31 Ocak tarihi ile bize tebliğ edildi buraya atandığımız. Tabi ben tarihçiyim fakat ben tarihe olan merakımdan dolayısıyla İlahiyat Fakültesi sonrasında çalışma alanımı tarih üzerine yaptım. Yani bu nokta da benim mimari ve şehircilik üzerinde kalem oynattığım, söz söylediğim, ders verdiğim bir alan ama şunu diyemem; ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim böyle bir iddiada bulunamam. Mimari de, bilim tarihimiz de, şehir tarihimiz de İslam medeniyeti içerisindeki ayrılmaz bir unsur olduğundan dolayı kendisiyle derslerimle ilgili olarak yakın bir ilişki içerisinde olduğumu ifade edebilirim’ ifadelerini kullandı.

Röportajı sosyal medya hesabından paylaşan Altaylı gönderisine, "Mimarlık Fakültesine dekan olarak atanan ilahiyat profesörü BRT den Mehmet Çetinkaya’ya konuştu. “Mimarlıktan anlamam”. İyi de kardeşim niye kabul ettin o görevi. “Anlamam atamayın” diyemedin mi?" yorumunu yazdı.

Altaylı: Muhittin Kapanşahin az önce istifa etti

Fatih Altaylı, Twitter hesabından Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin'in istifa ettiğini duyurdu. 

Altaylı, "Karabük üniversitesi mimarlık fakültesi dekanı Muhittin Kapanşahin az önce istifa etti. Bu müessesenin varlığını hala hatırlayan birilerinin olduğunu duymak güzel. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde