Milyonluk vurgun yapan Bitrota'nın sahibi Kenan Altun tutuklandı

Milyonluk vurgun yapan Bitrota'nın sahibi Kenan Altun tutuklandı

Kayseri'deki 'kripto para borsası dolandırıcılığı' iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Antalya'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Kenan Altun tutuklandı.

Milyonluk vurgun yapan Bitrota'nın sahibi Kenan Altun tutuklandı
16px
24px
09.12.2021 16:57
ABONE OLgoogle

Kayseri merkezli olarak Hasan Ö. ile Kenan Altun, kurdukları Bitrota isimli kripto para borsası üzerinden iddiaya göre binlerce kişiyi milyonlarca lira zarara uğrattı.

Farklı illerde ofisler kurarak “Talent” adında kripto para oluşturdukları iddia edilen şüphelilerin, yüksek rant vaadiyle para topladıkları belirtildi.

Para yatıran ancak geri ödeme alamayan birçok kişi, şirket sahipleri hakkında geçtiğimiz aylarda Kayseri'de şikayetçi olmuştu.

Özellikle Hatay, Bursa ve Kayseri'de, bir çok kişiyi zarara uğrattıkları iddia edilen şüphelilerin saadet zinciri benzeri bir yöntem kullandıkları öne sürüldü.

DOSYA İSTANBUL’DA

İlk olarak para aldıkları kişilerin parasını ödemek için yeni üyelerin paralarını kulandıkları iddia edilen şirket yöneticilerinin firma merkezini İstanbul'a taşıması üzerine, Kayseri'deki dosya Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

TUTUKLANDI

Burada soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan şüpheli Kenan Altun ifadesinin alınmasının ardından "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Kayseri'de 3 yıl önce şirket kuran Kenan Altun ve H.Ö. hakkında, geçen yıl devreye sokulan 'Bitrota' adındaki kripto para borsasının çökmesi üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan şüphelilerden Kenan Altun, Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Şüpheli, şirket merkezinin İstanbul’a taşınması ve davanın Anadolu Adliyesi'nde görülecek olması sebebiyle 7 Aralık'ta hava yolu ile İstanbul'a getirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde