Milyon dolarlık rant...Abide kavşağında can pazarı

Milyon dolarlık rant...Abide kavşağında can pazarı

Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde yapımı yakın zamanda tamamlanan Abide Kavşağı da sular altında kaldı. Kavşak köprüsü ihalesinde 5 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı iddia edilirken altgeçitte hidroforlar çalışmadı, sular tahliye edilemedi.

Milyon dolarlık rant...Abide kavşağında can pazarı
16px
24px
15.03.2023 15:57
ABONE OLgoogle

Yaşanan selde araçların sürüklendiği, insanların yaşam savaşı verdiği yerlerden olan Abide Kavşağı alt geçidinde hidroforlar çalışmadı ve su tahliyesi yapılamadı.

Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kavşakta çalışmayan hidroforlar yüzünden suların tahliye edilememesini protesto eden vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı ve bölgeden uzaklaştı.

O KAVŞAK 4 AY ÖNCE BÖYLE AÇILMIŞTI

AKP Şanlıurfa Eyyübiye eski belediye meclis üyesi Bilal Tekatlı daha önce kavşağın yapım ihalesinin 5 milyon Euro daha fazla fiyat teklif eden firmaya verildiğini söyledi. Düşük fiyat veren firmaların ise "süre uzatma" bahanesiyle elendiğini iddia etti.

YAĞMUR SUYU ŞEBEKELERİNDE DE YOLSUZLUK İDDİASI

Bilal Tekatlı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Suruç’taki ‘’kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri inşaatı’’ ihalesinde de usulsüzlük yapıldığını öne sürmüştü.
Tekatlı 18 Mayıs 2022 de attığı tweette bugün selden etkilenen Suruç’ta Belediye tarafından yapılan altyapı ihalesinin sadece yüzde 5 kırımla ihalenin 4. sıradaki firmaya verildiğini belirtti.

SEL, DEPREM GİBİ DURUMLARDA UYGULANAN 21-B MADDESİ UYGULANDI

Hem Abide Kavşağı ihalesi hem de Suruç Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekesi ihalelerinde teklifler davet usulüyle alındı. Kamu ihale Kanununa göre 21-B maddesinin savaş, salgın hastalık, acil ve özellikli işler için kullanılması gerekmekte.

Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesinin b bendi “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” durumunda açık ihale yerine pazarlık yönteminin kullanılmasına olanak sağlıyor. Ancak pandemi döneminde bu yöntem çok sık kullanılmaya başlandı.

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde