Milyarderlerin evlilikleri gibi boşanmaları da milyar dolarlar tutuyor...

Milyarderlerin evlilikleri gibi boşanmaları da milyar dolarlar tutuyor...

Milyarderlerin düğünleri kadar konuşulan bir başka şey varsa, o da servet değerinde tazminatlarla sonuçlanan boşanmaları… Patronlar Dünyası, duyanların dudağını uçuklatan, dünyanın en pahalı 10 boşanma davasını sizler için derledi.

Milyarderlerin evlilikleri gibi boşanmaları da milyar dolarlar tutuyor...
16px
24px
27.05.2023 04:32
ABONE OLgoogle

Nil Göksu Urgancıoğlu derledi

Bill- Melinda Gates

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates'in 2021'de Melinda Gates'ten boşanması, Melinda'nın 76 milyar dolar almasıyla en pahalı boşanma oldu. Melinda French Gates, Bill Gates'ten boşanmasını "inanılmaz derecede acı verici" sözleriyle anlatmıştı. French Gates, dünyanın en zenginleri listesinden hiç inmeyen Bill Gates ile 27 yıldır evliydi. Bill Gates, evlilikleri sırasında bir Microsoft çalışanıyla ilişki yaşadığını da kabul etmişti. Çift, Seattle'daki hayırsever Bill & Melinda Gates Vakfı'nı yönetmeye devam ediyor.

BAHREYN’İN MİLLİ GELİRİ KADAR TAZMİNAT ALDI

Jeff- MacKenzie Bezos

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos'un 2019'da MacKenzie Bezos'tan boşanması, 38 milyar dolarla ikinci en pahalı boşanma olarak tarihe geçti. Mackenzie bu bu boşanma tazminatıyla dünyanın en zengin üçüncü kadını oldu. Ayrıca Bezos’un 25 yıllık eşine ödediği tazminat miktarı, Bahreyn’in milli gelirine eşitti. Estonya’dan Kıbrıs’a 80 ülkenin milli gelirinden ise fazla olma özelliği taşıyordu.

Alec- Jocelyn Wildenstein

Sanat simsarı Alec Wildenstein'ın 1999'da Jocelyn Wildenstein'dan boşanması; 3,8 milyar dolarla dünyanın en pahalı 3. boşanması olarak tarihe geçti. Estetikleriyle hiç gündemden düşmeyen Jocelyn ve eşinin boşanma davası tam iki yıl sürdü. Adliye koridorlarında geçen iki senenin ardından Jocelyn eşinden çok yüklü bir tazminat kazandı. Fakat hakim verdiği kararda bu paranın estetik ameliyatlarda kullanılamayacağına hükmetti. Bu da yargı tarihinde bir ilkti.

AYLIK 200 BİN DOLARLIK NAFAKA

Kim Kardashian- Kanye West

Sosyete dünyasının ünlü ismi Kim Kardashian ve şarkıcı Kanye West'in 2,7 milyar dolarlık boşanması haftalarca magazin gündemini işgal etti. Geçen yıl Kardashian’dan boşanan West ayrıca aylık 200.000 dolarlık çocuk nafakası da ödüyor. 4 çocuğu olan çift 8 yıldır evliydi.

Kim Kardashian önceki yıl nisan ayında mahkemeye başvuru yapmıştı ve dört çocuklarının ortak velayetini talep etmişti. Kardashian, ünlü şarkıcıdan boşanmasının nedeninin kendi mutluluğunu ön plana koyması olduğunu söylemişti: “Sizi gerçekten neyin mutlu ettiği konusunda kendinize karşı dürüst olmanızın önemli olduğunu düşünüyorum. Ben kendimi seçtim,” ifadelerini kullanmıştı.

Rupert- Anna Murdoch

Medya imparatoru Rupert Murdoch'un 1999'da eşi Anna'dan boşanması, ünlü iş insanına tam 1,7 milyar dolara mal oldu. Forbes Dergisine göre kişisel serveti en az 5.6 milyar dolar olan Murdoch, 1967-1999 yılları arasında evli kaldığı Anna Murdoch'dan boşanabilmek için servetinin neredeyse çeyreğini ödemişti. Bu boşanma davası o dönem tarihin en pahalı tazminatı olarak tarihe geçmişti. Murdoch boşanmadan iki hafta sonra sevgilisi Wendi Deng ile muhteşem bir düğünle dünya evine girmişti. O tarihte Deng ile Murdoch’ın evlilik sözleşmesi yapmıştı. Buna göre olası boşanma durumunda Murdoch, Deng’e o tarihte 13 milyar doları bulan servetinin yarısı olan 6.5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti. İkili daha sonra boşandı ve Deng o tazminatı aldı.

PİCASSO TABLOSU VERDİ, KEDİLERİ İSTEDİ

Bill- Sue Gross

Pimco kurucusu Bill Gross'un 2017'de Sue'dan boşanması; 1,3 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Gross çifti 2016’da boşandıktan sonra Sue Gross, tazminata ek olarak 36 milyon dolar değerinde Laguna Beach’te bulunan bir ev, daha sonra da 35 milyon dolara satılan bir Picasso eseri de aldı. Bill Gross boşanma aşamasında iken çiftin üç kedisinin, boşandıktan sonra kendine bırakılmasını istiyordu ancak kedileri de Sue Gross’a verildi.

Bernie-Slavica Ecclestone

Bernie Ecclestone'un 2009'da eşi Slavica'dan boşanması, Formula 1’in patronuna tam 1,2 milyar dolara mal olmuştu. 50 yaşındaki Slavice Ecclestone, mahkemeye sunduğu dilekçede, 78 yaşındaki kocasının "mantıksız davranışları"ndan bıktığını belirtmişti. Mahkeme, Ecclestone'un davranışlarının, eşini olumsuz etkileyeceğine kanaat getirirken, kararda, "evlilik kurumu, telafi edilemeyecek şekilde çökmüştür" ifadelerini kullanmıştı. İki kızları olan çift 1985 yılında evlenmişti.

Steve- Elaine Wynn

Steve Wynn’in 2010’da eşi Elaine’den boşanması tam bir milyar dolara mal oldu. Wynn Resorts kumarhanelerinin kurucusu, eşi Elaine’i 2002’de şirketin yönetim kurulu üyesi yapmıştı. Bu çok pahalıya mal oldu. Elaine Wynn, boşandıktan sonra nafaka olarak 795 milyon dolar değerinde tam 11 milyon hisse senedi almıştır. 

Harold Hamm- Sue Ann Arnall

Patrol kralı Harold Hamm'ın 2012'de eşi Sue Ann Arnall'dan boşanması; 974,8 milyon dolarlık bir nafakayla sonuçlandı ve tarihe geçti. 26 yıllık evlilik ve üç yıl devam eden boşanma sürecinden sonra, petrol kralı eski eşine tam 974.790.317 dolarlık bir çek yazdı.

Adnan-Süreyya Kaşıkçı

Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı'nın eşi Süreyya Kaşıkçı'dan 20 yıllık evliliğin ardından 1980'de boşanması o dönem büyük sansasyon yaratmıştı. Süreyya Kaşıkçı eşinden tam 874 milyon dolar tazminat almıştı. Süreyya Kaşıkçı, Sandra Daly ismiyle İngiltere Leicester'da doğdu. Ancak 1961 yılında Adnan Kaşıkçı ile evlenirken adını değiştirmiş ve İslam dinine geçmişti. Şu sıralarda 70'li yaşlarda olduğu düşünülen Süreyya Kaşıkçı'nın Adnan Kaşıkçı'dan 5 çocuğu var. Daha sonra iki kez daha evlenen bir zamanların ünlü ismi bu evliliklerinden de dört çocuk sahibi oldu. Oldukça mütevazi bir hayatı olan Süreyya Kaşıkçı'nın oğullarından biriyle çiçekçilik işinde olduğu biliniyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde