Milyarder iş insanına şok! Tüm malvarlığı uçtu

Milyarder iş insanına şok! Tüm malvarlığı uçtu

Hong Kong yönetimi şehrin ulusal güvenlik yasasını ihlal ettiği için medya yayınlarındaki hisseleri de dahil olmak üzere demokrasi yanlısı milyarder iş adamı Jimmy Lai'nin varlıklarının dondurulduğunu duyurdu.

Milyarder iş insanına şok! Tüm malvarlığı uçtu
16px
24px
14.05.2021 15:19
ABONE OLgoogle

Demokrasiye verdiği destek nedeniyle Hong Kong yönetiminde büyük rahatsızlık yaratan medya kralı Jimmy Lai için harekete geçildi.

Lai'nin Next Digital medya grubundaki hisselerini ve kendisine ait üç şirketin yerel banka hesaplarındaki mülkünü dondurmak için emir verildi.

Ünlü medya patronu 2019'da uluslararası finans merkezini kasıp kavuran çoğu zaman şiddetli protestolara dönüşen olaylarda Hong Kong’daki yönetim karşıtı protestoculara büyük destek verdi.

73 yaşındaki Lai, Pekin'in bu protestoları ortadan kaldırmak amacıyla Hong Kong yönetiminden istediği kapsamlı ulusal güvenlik yasası uyarınca geçen yıl gözaltına alınmıştı.

Lai Hong Kong ve Çin’e karşı yabancı yaptırımları savunduğu iddiasıyla "yabancı güçlerle işbirliği yapmakla" suçlanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde