Milyarder iş insanı köprüleri attı! Servetsiz bıraktı

Milyarder iş insanı köprüleri attı! Servetsiz bıraktı

Rusya'nın en zengin iş adamı olan Aleksey Mordaşov, devamsızlıktan üniversiteden atılınca ceza olarak askere yolladığı 21 yaşındaki oğlu Nikita'dan alıp diğer oğlu Kirill'e verdiği hisseleri de tamamen geri alıp kendi adına yaptı.

Milyarder iş insanı köprüleri attı! Servetsiz bıraktı
16px
24px
30.12.2021 08:50
ABONE OLgoogle

29,2 milyar dolarlık servetiyle Forbes listesinde Rusya'nın en zengin iş adamı olan Aleksey Mordaşov, devamsızlıktan üniversiteden atılınca ceza olarak askere yolladığı 21 yaşındaki oğlu Nikita'dan alıp diğer oğlu Kirill'e verdiği hisseleri de tamamen geri alıp kendi adına yaptı. Böylece iki oğlu da "servetsiz" kaldı.

56 yaşındaki işadamının oğlu Nikita Mordaşov geçen yaz Rusya'nın en prestijli üniversitelerinden olan Moskova'daki Yüksek Ekonomi Okulu'ndan atılmıştı. Aleksey Mordaşov, ceza olarak "hayat dersi alsın" diye oğlunu askere yollamıştı.

Üniversiteden atılmadan önce Dünya Ekonomisi ve Dünya Siyaseti Fakültesi'nde eğitim alan Nikita Mordaşov'un sadece bir yıl devam ettiği eğitim boyunca 10 üzerinden ancak 2,6'lık ortalama tutturabildiği yazıldı. 

Baba Mordaşov, çocuklarının önce hayat tecrübesi kazandıktan sonra kendi şirketinde yönetime geçebileceklerini söylemişti. Hatta bu amaçla ilk hisse paylaşımlarını da yapmıştı.

Ancak "operasyon" sonrası Aleksey Mordaşov’un diğer oğlu Kirill Modaşov, altın üreticisi Nordgold ve tur operatörü TUI’de kardeşine ait hisselere sahip olmuştu. Askere giden Nikita Mordaşov’un, “KN-Holding” şirketindeki yüzde 50 hisselerini Kirill Mordaşov’a devretttiği bildirilmişti. Daha önce iki kardeş şirkette yüzde 50’şer hisseye sahipti.

Ancak, Türkrus sitesinin aktardığı habere göre, Mordaşov ikinci oğluyla da köprüleri attı. Interfax ajansı, altın madenciliği şirketi Nordgold'un kontrolünü ve tur operatörü TUI'nin hissesini oğlundan geri alarak, holdingde tüm kontrolü yeniden ele aldığını duyurdu.

Mordaşov ailesi, uluslararası tur operatörü TUI AG'nin yüzde 34'üne ve Nordgold'un tamamına sahip. 

Milyarder iş adamının toplamda yedi çocuğu bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde