Mevlüt Tezel yazdı: İngiltere'de seks işi yapan öğrenciler arttı biz de öğrencilere günlük 60 TL beslenme yardımı yapılıyor

Mevlüt Tezel yazdı: İngiltere'de seks işi yapan öğrenciler arttı biz de öğrencilere günlük 60 TL beslenme yardımı yapılıyor

"Durham Üniversitesi seks işleri yapan öğrencilere bir eğitim kursu bile açtı. Tepkilere neden olan bu kurs için üniversite açıklama yapmak zorunda kaldı"

Mevlüt Tezel yazdı: İngiltere'de seks işi yapan öğrenciler arttı biz de öğrencilere günlük 60 TL beslenme yardımı yapılıyor
16px
24px
01.10.2022 08:20
ABONE OLgoogle

Sabah'tan Mevlüt Tezel'in yazısı

Avrupa'da artan enflasyon ve doğalgaz-elektrik faturaları, boşalan market rafları, devlet kurumlarında ışıkların kapatılması, Alman Meclisi'nde üşüyen vekillere battaniye dağıtılması vs. birçok haber okuyoruz.
Dünya büyük bir bunalımdan geçiyor ama İngiltere'den gelen haberler daha kötü!

İngiltere'de üniversitede okul ve yaşam masraflarını karşılamak için seks işleri yapan öğrencilerin sayısı artıyor. Ülkede her 20 öğrenciden birinin bu alanda çalıştığı tahmin ediliyor. OnlyFans gibi sitelerin artmasıyla bu sayıların yükseldiği belirtiliyor. 

The Telegraph'daki habere göre seks işlerinin tamamı cinsel birleşme içermiyor. Müstehcen görüntülerle abonelik sistemi üzerinden para kazandıran OnlyFans'ın içerik üreticisi sayısı yüzde 34 artarak 2.16 milyona yükseldi.

Durham Üniversitesi seks işleri yapan öğrencilere bir eğitim kursu bile açtı. Tepkilere neden olan bu kurs için üniversite açıklama yapmak zorunda kaldı.

Amaçlarının seks işçiliğini yaymak olmadığını belirten kurs yetkilileri bu alanda çalışan birçok öğrenci olduğunu ve onların ihtiyacı olan destekleri almalarını istediklerini söyledi.

En fazla yapılan işler arasında yüzde 39'la müstehcen fotoğraf paylaşımı geliyor, daha sonra yüzde 28'le kullanılmış kıyafetler, yüzde 27 OnlyFans ve sugar dating (para karşılığı kendinden büyük insanlarla randevuya çıkma) ise yüzde 18 olarak sıralanıyor.

ERKEKLER FAZLA

Student Sex Work isimli bir sivil girişimin verilerine göre erkek öğrenciler (yüzde 51), kadın öğrencilere göre daha fazla seks işi yapıyor. Ancak erkekler çoğunlukla cinsel birleşmenin daha az olduğu alanlarda hizmet veriyor.
Örneğin The Telegraph'a konuşan Louis Butler adındaki bir öğrenci, sadece önünü kapatan bir önlükle evlerde 2-3 saatlik garsonluk hizmeti olarak 150 pound kazandığını söylüyor.

İngiltere'de öğrenciler barınma, ulaşım, yemek ve eğitim masraflarını karşılamak için seks işleri yaparken, Türkiye'de devlet yurtlarına başvuran her 100 öğrenciden 92'si yurtlara yerleştirildi. Bu yıl yurt ücretlerine zam yapılmadı.

KYK yurtlarında kalan öğrencilere beslenme yardımı günlük 60 TL'ye çıkarıldı. Böylece beslenme yardımı aylık 1800 TL'ye çıktı.

Yurtlarda kahvaltı da ücretsiz sunuluyor. Kahvaltıya geç kalmış olanlara ücretsiz sandviç ve al götür tarzı uygulamalar başlatıldı.

Burs ve kredi ücretleri de lisans öğrencileri için 850 TL'ye, yüksek lisans öğrencileri için 1.700 TL'ye ve doktora öğrencileri için 2.550 TL'ye çıkarıldı.

Ayrıca öğrenim kredilerinde geri ödemelerinde ÜFE farkı da kaldırıldı.

Özetle birçok gelişmiş ülkede olmayan Türkiye'deki sosyal devlet anlayışı öğrencilere de önemli destekler sunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde