Mersin Limanı'na gelen muzlardan kokain çıktı!

Mersin Limanı'na gelen muzlardan kokain çıktı!

Mersin Limanı'ndaki operasyonda 150 kilo daha kokain ele geçirildi, uyuşturucu miktarı 1 ton 300 kilograma çıktı.

Mersin Limanı'na gelen muzlardan kokain çıktı!
16px
24px
18.06.2021 12:29
ABONE OLgoogle

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Ekvador'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerde 150 kilogram daha kokainin bulunmasıyla operasyonda ele geçirilen uyuşturucu miktarı 1 ton 300 kilograma yükseldi, 5 zanlı gözaltına alındı.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 16 Haziran'da 1 ton 150 kilogram kokainin ele geçirildiği operasyonun ardından Müdürlüğe bağlı NARKOKİM ekipleri, aynı sevkiyatla getirilen diğer muz yüklü konteynerleri de aradı.

Narkotik dedektör köpeklerin de kullanıldığı çalışmada konteynerdeki muz kolilerine gizlenmiş 150 kilogram daha kokain bulundu.

Operasyonun ikinci safhasında bulunan paketlerle ele geçirilen kokain miktarı 1 ton 300 kilograma çıktı.

Ekipler, uyuşturucuyla ilgili 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Zanlıların sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ilk operasyonun Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a, seslenerek “Kim ya da kimler bu kokain sevkiyatının içerisinde yer almışlar? Sahipleri ve ortakları kimlerdir? Lütfen bu soruların cevabını bir kez olsun kamuoyuna açıklayın. Bu kadar büyük bir kokain sevkiyatının ülke içinden destek olmadan yapılamayacağı en iyi bilmesi gereken kişilerden biri sizsiniz” çağrısı yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde