Mermer görünümlü seramik nedir?

Mermer görünümlü seramik nedir?

Mermer görünümlü seramik, özellikle iç ve dış mekan dekorasyon çalışmalarında en çok kullanılan malzemelerin en başında gelmektedir.

Mermer görünümlü seramik nedir?
16px
24px
24.05.2022 13:13
ABONE OLgoogle

Doğal mermere benzeyen yapısı ile mermer görünümlü seramikler kullanıldığı ortamın, her zaman daha kaliteli ve şık görünmesine yardımcı olmaktadır. Birçok farklı alanda kullanılabilen mermer görünümlü seramik modelleri; evlerde, iş yerlerinde, otellerde ve hastane gibi benzeri yaşam alanlarında özellikle tercih edilmektedir.

Mermer Görünümlü Seramik Özellikleri Nelerdir?

Günümüzde en çok tercih edilen fayans çeşitlerinden birisi olan mermer görünümlü seramik modelleri herkesin zevkine uygun olan tasarımlarla üretilmektedir. Mermer görünümlü seramikler banyo, mutfak ve yaşam alanlarının her yerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yapıları itibari ile doğal mermer taşlarının sahip olduğu renkler ve damarlı görünümlerle tasarlanan mermer görünümlü seramik modelleri sıcak ve soğuğa dayanıklı olan malzeme çeşitlerindendir.

Mermer görünümlü seramikler hem iç mekan hem de dış mekan dekorasyonlarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Seramik modelleri içerisinde en çok tercih edilenlerden olan bu ürün, aynı zamanda kolay temizlenebilir olma özelliğine sahiptir.

Dolayısıyla tüm yüzey kaplama uygulamalarında gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.

Lekelere ve çizilmelere karşı dayanıklı olmasından ötürü özellikle insan trafiğinin yoğun olduğu yaşam alanlarında da kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Mermer görünümlü seramik modellerinin en büyük özellikleri arasında asit gibi zararlı maddelere, darbelere ve lekelere karşı dayanıklı olması bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle fabrika, hastane ve otel gibi benzeri yaşam alanlarında zemin döşemesi için mermer görünümlü seramik çeşitleri daha çok tercih edilmektedir.

Mermer Görünümlü Seramik Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Seramikler, genel olarak yaşam alanlarının daha hijyenik ve şık olabilmesi için günümüzde en çok kullanılan yapı malzemeleri arasında yer almaktadır. Eski çağlardan beri en çok kullanımı tercih edilen doğal mermer taşına benzeyen bu seramik modelleri, ekonomik olmaları ile de herkesin bütçeye hitap etmektedir. Buna bağlı olarak mermer görünümlü seramik modellerini kullanmanın avantajları ise şu şekildedir;

-Mermer görünümlü seramik modelleri, diğer döşeme işlerinde kullanılan malzemelere göre daha uzun ömürlüdür.

-Isı farklarından etkilenmediği için iç ve dış mekan uygulamalarında tercih edilebilir.

- Temizlik malzemelerine, kimyasal maddelere ve darbelere karşı son derece dayanıklıdır.

- Neme ve suya karşı dayanıklı olduğu için  özellikle mutfak ve banyo gibi alanlarda tercih edilebilir.  

- Doğal mermer döşeme taşına göre, her zaman için daha uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadırlar.

- Doğal mermer taşı döşemelerine göre uygulaması daha kolaydır.

- Aynı zamanda hasar gördüğü zaman doğal mermer taşlarını değişmesi çok zor olmasına rağmen, mermer görünümlü seramikler pratik bir şekilde ve kolaylıkla yenisi ile değiştirilebilmektedir.

Mermer Görünümlü Seramik Çeşitleri Nelerdir?

Yapısı itibari ile doğal mermer taşına benzeyen hatlarla imal edilen ve tasarlanan mermer görünümlü seramik modelleri pek çok farklı desenden ve renkten oluşmaktadır. Yaşama alanlarının zemin ve diğer döşeme işlerinde kullanılabilen ve en çok tercih edilen mermer görünümlü seramik çeşitleri ise şunlar olmaktadır;

- Beyaz mermer görünümlü seramik çeşitleri

- Siyah dokulu mermer görünümlü seramik çeşitleri

- Klasik mermer görünümlü seramik çeşitleri

Kısacası yaşam alanlarında doğallığın getirdiği şıklığı arayanlar gönül rahatlığı ile mermer görünümlü seramikleri tercih edebilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde