Merkez Bankası yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşecek

Merkez Bankası yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşecek

Merkez Bankası aşırı artan dolar kuruna müdahale ettiğini açıkladıktan sonra kritik bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Merkez Bankası yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşecek
16px
24px
01.12.2021 18:57
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yetkilileri döviz piyasasına yapılan müdahale sonrası piyasadaki yerli ve yabancı yatırımcılarla iki toplantı gerçekleştirecek.

Merkez Bankası, gün içinde döviz kurunun aşırı yükselmesinden kaynaklı piyasaya 'satış odaklı' müdahaleden sonra yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Piyasalardaki dalgalanmadan ötürü ekonomide oluşan kötü havayı dağıtmak isteyen banka yetkililerinin piyasadaki yatırımcılarla kritik bir toplantı yapacağı öğrenildi.

İLK ÖNCE YERLİ YATIRIMCI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) para politikasına yönelik verilen mesajlar, kurda yaşanan gelişmeler ve Döviz piyasasına 2014'ten sonra yapılan ilk müdahale sonrasında oldukça kritik bir yatırımcı toplantısına hazırlanıyor.

TCMB yetkilileri 2 Aralık tarihinde yerli ve yabancı yatırımcılarla toplantılar gerçekleştirecek. Yerli yatırımcılarla yapılacak toplantının saat 11:00'da, yabancı yatırımcılarla yapılacak toplantının 16:00'da gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Çevrimiçi olacak toplantıların 1 saat sürmesi planlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde