Merkez Bankası’ndan döviz karşılığı altın swap hamlesi

Merkez Bankası’ndan döviz karşılığı altın swap hamlesi

Uzmanlara göre bankalar döviz ihtiyacını kasasındaki altınlarla Merkez Bankası'ndan karşılamış olacak.

Merkez Bankası’ndan döviz karşılığı altın swap hamlesi
16px
24px
01.10.2019 08:20
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası bankaların likidite yönetimdeki etkinliğin artırılması amacıyla Merkez Bankası bünyesinde Döviz Karşılığı Altın Swap Piyasası açılmasına karar verdi. 

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İşlemler, Döviz ve Efektif Piyasalarında işlem yapmaya yetkili bankalarla limitleri dâhilinde alım/satım yönünde kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Söz konusu piyasada Merkez Bankası taraflı işlemlere 2 Ekim 2019 tarihinden itibaren başlanacaktır. İşlemlere ilişkin ayrıntılar veri dağıtım sistemleri aracılığı ile günlük olarak ilan edilecektir.

ALTIN- SWAP HAMLESİ

Merkez’in altın-swap hamlesinin bankalar ile Merkez Bankası arasında döviz ve altın takası olduğunu söyleyen Altın Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Bankaların zaman zaman döviz ihtiyacı oluyor. Buna göre Merkez Bankası da bankalara şunu söylüyor: Döviz ihtiyacın olursa elindeki altını bana getir ben sana onun karşılığında döviz vereyim. Böylece bankalar döviz ihtiyacını kasasındaki altınlarla Merkez Bankası’ndan karşılamış olacak.” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde