Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? İşte ilk mesajı...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? İşte ilk mesajı...

Son Dakika: Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan atandı. Hafize Gaye Erkan kamuoyunda “Müthiş Türk Kızı” olarak tanınıyor. Peki Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olacak olan Hafize Gaye Erkan kimdir? Kaç yaşındadır. İşte Hafize Gaye Erkan portresi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kimdir? İşte ilk mesajı...
16px
24px
09.06.2023 17:14
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bütün gözler yeni kabine ve ekonomi yönetimine çevrildi. Patronlar Dünyası daha önce ekonominin başına Mehmet Şimşek’in geçeceğini açıklamıştı. Ekonomi yönetimiyle ilgili olarak en çok merak edilenleren biri de yeni Merkez Bankası Başkanı’nın kim olacağı yönünde idi. Bu geceyarısı Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile birlikte Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu. ABD’deki büyük başarıları ile adından sıkça söz ettirdi ve kamuoyu onu “Müthiş Türk Kızı” olarak tanıdı.

İşte tüm detayları ile yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın portresi:

YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDADIR? 

Edinilen bilgilere göre Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olacak. Hafize Gaye Erkan 1982 doğumlu, 41 yaşındadır. İstanbul Erkek Lisesi’ni ikincilikle, Boğaziçi Endüstri Mühendisliği bölümünü rekor puanla birincilikle bitirmiştir. Hafize Gaye Erkan tam burslu okuduğu Princeton Üniversitesi tarihinde doktorayı bir yılda tamamlayan ilk öğrenci oldu. Goldman Sachs gibi birçok finans deviyle çalışan Hafize Gaye Erkan, 2017 yılında ABD’de First Republic Bank’ın Başkanlık görevine yükselmiştir.

HAFİZE GAYE ERKAN “MÜTHİŞ TÜRK KIZI” OLARAK BİLİNİYOR

Hafize Gaye Erkan, ABD’de yaptığı önemli çalışmalar ve başarıların ardından “Müthiş Türk Kızı” diye anılmaya başlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü 26. olarak kazanmış ve dünyanın en iyi 9 üniversitesinden burs teklifi almıştır. Gelen tekliflerden Princeton Üniversitesi’ni tercih etmiş ve Onursal Doktora bursu, aylık 3200 Dolar harçlık, bir ev ve Amerika Ulusal Bilim Vakfı araştırmaları için sınırsız bütçe hakkı kendisine verilmiştir. 

GENÇ YAŞTA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI: HAFİZE GAYE ERKAN’IN İŞ BAŞARILARI:

Ayrıca Gaye Erkan Finans Devi First Republic Bank’ta Kıdemli Başkan Yardımcılığı, Yatırım Bölümü Başkanlığı ve Risk Yönetim Eş Başkanlığı gibi ünvanlarına da sahip olmuştur.

2019 yılında Crain's Bankacılık ve Finans Alanında Önemli Kadınlar listesine ve American Banker's Women to Watch listesine seçildi. 2018 yılında San Francisco Business Times'ın 40 Yaş Altı 40 ve Crain New York Business'ın 40 Yaş Altı 40 listelerine seçildi.

HAFİZE GAYE ERKAN TİFFANY & CO. YÖNETİM KURULUNDA GÖREV YAPTI

Mart 2022'de Fortune 500 firması listesinde yer alan Marsh McLennan'ın Yönetim Kurulu'na katılan Erkan, 2019'dan şirketin 2021'de LVMH tarafından satın alınmasına kadar Tiffany & Co. Yönetim Kurulu'nda görev yaptı. Ayrıca Princeton Üniversitesi Yöneylem Araştırması ve Finans Mühendisliği Bölümü Danışma Konseyi'nde görev yapıyor. First Republic Bank'ta yaklaşık sekiz yıl boyunca İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi görevlerde bulundu.

GOLDMAN SACHS’TA 10 YIL GEÇİRDİ

Daha önce, Goldman Sachs'ta neredeyse on yıl geçirdi. Genel Müdür ve Finansal Kurumlar Grubu Analitik ve Stratejiler Başkanı olarak, büyük ABD bankalarının ve sigorta şirketlerinin Yönetim Kurullarına ve üst yönetim ekiplerine bilanço yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, risk yönetimi ve birleşme ve satın alma konularında danışmanlık yaptı.

GÖREVİ DEVRALDI

Şahap Kavcıoğlu bugün, koltuğunu yeni başkan Hafize Gaye Erkan'a devretti.

"ZORLU BİR SÜRECİ YÜRÜTTÜNÜZ"

Hafize Gaye Erkan, yaptığı konuşmada, son 2 yıldaki hizmetleri için Kavcıoğlu'na teşekkür ederek, "Zorlu bir süreci ekibiniz ile yürüttünüz. Emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Ülkemiz ve Merkez Bankası çalışanları adına desteğinizi, emeklerinizi ve hizmetlerinizi minnetle hatırlayacağımı bilmenizi isterim" dedi. Erkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde