Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal, Aksa’nın yönetimine girdi

Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal, Aksa’nın yönetimine girdi

Türkiye’nin eski Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Aksa Enerji Yönetim Kurulu’na girdi. Ağbal şirkette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal, Aksa’nın yönetimine girdi
16px
24px
20.07.2022 15:55
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Naci Ağbal, Kazancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Aksa Enerji Yönetim Kurulu’na girdi.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde, gerçekleştirilecek Genel Kurul’da Ağbal'ın Tülay Kazancı'nın yerine Başkan Yardımcılığı adayı için sunulacağı belirtildi. 

Aksa Enerji Genel Kurulu’nun dünkü toplantısında, Naci Ağbal’ın da aralarında olduğu 5 ismin bağımsız yönetim kurulu üyesi olması ile 3 yönetim kurulunun da görev süresinin uzatılmasına ilişkin teklif, oyçokluğuyla kabul edildi.

Aksa Enerji’den Genel Kurul toplantısında alınan kararlarla ilgili olarak KAP’a yapılan son bildirimde şu ifadeler kullanıldı:

“Sermaye Piyasası mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Şaban Cemil Kazancı’nın, Naci Ağbal’ın, Ahmet Serdar Nişli’nin, Ömer Muzaffer Baktır'ın ve Korkut Öztürkmen'in ve bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak Murat Yeşilyurt'un, Halit Haydar Yıldız'ın ve İlhan Helvacı'nın üç yıl süreyle (19 Temmuz 2025 tarihine kadar) yeniden seçilmesi hususu pay sahiplerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda Şaban Cemil Kazancı'nın, Naci Ağbal'ın, Ahmet Serdar Nişli'nin, Ömer Muzaffer Baktır'ın ve Korkut Öztürkmen'in ve bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak, Murat Yeşilyurt'un, Halit Haydar Yıldız'ın ve İlhan Helvacı'nın üç yıl süreyle Yönetim Kurulu üyeleri olarak atanmaları katılanların oy çokluğu ile kabul edildi.”

SADECE 4,5 AY BAŞKANLIK YAPABİLMİŞTİ

8 Kasım 2020’de Murat Uysal’ın yerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Naci Ağbal, oldukça kısa bir süre bu pozisyonda kalabilmişti.

4,5 ay görev yapabilen ve 21 Mart 2020’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Ağbal,“Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin” ifadelerini kullanmıştı.

Reuters haber ajansı, üst düzey hükümet ve Merkez Bankası (TCMB) kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Naci Ağbal'ın kovulmasında, Albayrak'ın bakanlığı döneminde 130 milyar dolarlık rezerv harcanmasıyla ilgili başlattığı incelemenin etkili olduğunu öne sürmüştü.

Naci Ağbal’ın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde