Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, '30 milyarlık bağış' hakkında konuştu: Milletin parası

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, '30 milyarlık bağış' hakkında konuştu: Milletin parası

Kavcıoğlu, büyük depremlerin ardından yapılan bağış kampanyasından TCMB'nin 30 milyar lira bağış yapması hakkında "'Kimin parasını kime veriyorsunuz?’ yorumları anlamsız. Bu para devletin parasıdır, milletin parasıdır. Milletin parasını da millete vermekten daha doğal bir şey yoktur" dedi

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, '30 milyarlık bağış' hakkında konuştu: Milletin parası
16px
24px
17.02.2023 08:07
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, depremzedelerle ilgili yardımı, bankanın Hazine’ye aktarılacak karından yaptıklarını söyledi. Kavcıoğlu ”Eğer bu parayı Hazine’ye aktarsaydık, Hazine başka bir alanda kullanabilirdi” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasında depremzedeler için bağış yağmuru yaşandı.

Programın moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şikel ve Tümer Doğru üstlendi.

30 milyar liralık bağış gündem oldu

Yardım kampanyası programında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 30 milyar liralık bağışı sosyal medyada gündem oldu.

Merkez Bankası'nın 30 Milyarlık rekor deprem bağışının kaynağı belli oldu

Bilanço kârından karşılanacak

TCMB kaynağının Reuters'a verdiği bilgiye göre, bankanın depremzedelere yönelik 30 milyar TL'lik bağışı "bankanın 2022 bilançosu kârından karşılanacak".

Böylece banka tahminen Nisan ayında Genel Kurul ile Hazine'ye aktaracağı 2022 kârının 30 milyar TL'sini depremzedelere tahsis etmiş oldu.

Kavcıoğlu konuştu

Konuyla ilgili bir açıklama da Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'a konuşan Kavcıoğlu, “Yardımı bankanın kârından yaptık. Merkez Bankası anonim şirkettir. Normal süreç işleseydi, diğer ortaklarımıza da kâr payı verecektik. Yıl sonu bilançomuz bağımsız denetimden geçiyor. Faaliyet raporumuzla her şey şeffaf bir şekilde gözüküyor. Kısacası paramızı da kârımızı da isteyen görebilir. Felaket boyutunu konuşmayıp Merkez Bankası’nın yaptığı yardımı tartışmak, sağlıklı bir bakış açısı değil" dedi.

Kararın hukuken doğru olduğunu söyleyen MB başkanı, ”Eğer bu parayı Hazine’ye aktarsaydık, Hazine başka bir alanda kullanabilirdi. Biz bu payı direkt olarak deprem bölgesine tahsis ettik” dedi.

Kavcıoğlu, "Felaket büyük, bu nedenle de yardımı oraya yapmayı uygun bulduk. Hukuken, ahlaken, insani duygular açısından yerinde bir yardımdır. Aldığımız kararın arkasındayız. Eğer bu parayı Hazine’ye aktarsaydık, Hazine başka bir alanda kullanabilirdi. Biz bu payı direkt olarak deprem bölgesine tahsis ettik" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde