Meral Akşener'in bir yıl önceki sözleri gündeme oturdu: tv100'den Candaş Tolga Işık'a neler söylemişti?

Meral Akşener'in bir yıl önceki sözleri gündeme oturdu: tv100'den Candaş Tolga Işık'a neler söylemişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa'daki liderlerin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi üzerine çok sert bir açıklama ile masadan kalktı. Akşener'in tavrı eleştirileri de beraberinde getirdi. Akşener'in yaklaşık bir sene önce tv100 canlı yayınındaki sözleri gündeme oturdu

Meral Akşener'in bir yıl önceki sözleri gündeme oturdu: tv100'den Candaş Tolga Işık'a neler söylemişti?
16px
24px
05.03.2023 22:37
ABONE OLgoogle

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sert bir açıklama ile masadan kalktı. Akşener'in masadan kalkması ve açıklamaları sonrası İYİ Parti'de istifa dalgası yaşandı.

Akşener'in yaklaşık bir sene önce tv100'ün gündem belirleyen programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programındaki sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

O program 4 Nisan 2022'de gerçekleşmişti. Işık programda Akşener'e, "Kemal beyin adaylığı böyle bir şekilde sizin önünüze gelirse sizin hissiyatınız ve tavrınız ne olur? Milleti İttifakı'nın iradesi Sayın Kılıçdaroğlu'nu aday gösterme yönünde belirirse siz İYİ Parti lideri olarak nasıl davranırsınız?" diye sordu.

Akşener bu soruya gayet açık ve net şekilde, "Herkesin aday gösterdiği bir insan reddedilir mi? Elbette reddedilemez." yanıtını verdi.

Akşener tv100'deki açıklamasının devamında, "Benim adaylıktan feragat etme isteğimin arka planında tek adayla gitme talebinin olduğunu söylemeye çalıştım ben de. Çünkü birden fazla adayla gidildiğinde birbirinizle rekabet ediyorsunuz. Sonra ikinci tura kalma gayretiniz var. Daha sonra iki tura girdikten sonra Cumhur İttifakı'nın adayıyla rekabete giriyorsunuz. Bunun da tecrübe ettik biz bunu, yanlış olduğunu söyleyebilmek için bunu ilan ettim önceden." ifadelerini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde