Meral Akşener: Madem döviz düştü, doğalgaza, elektriğe gelen zamları kaldırın

Meral Akşener: Madem döviz düştü, doğalgaza, elektriğe gelen zamları kaldırın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Meral Akşener: Madem döviz düştü, doğalgaza, elektriğe gelen zamları kaldırın
16px
24px
22.12.2021 11:08
ABONE OLgoogle

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Haftaya, siftah yapmadım diyen esnafı dikkate alarak başlayın. Milletimizin sesini duyarak başlayın'

Akşener, Cem Güneş'i kürsüye konuşma yapması için davet etti.

Cem Güneş

''Asgari ücretle çalışıp izinli günlerinde de taksi şoförlüğü yapıyorum. Gaza, benzine yapılan zamlarla geçinemiyorum. Eşim MS hastası, 4 yaşında çocuğum var. Zamlara ben sus payı diyorum. Asgari ücret eriyor gidiyor. Bizler güzel ülkemizde böyle yaşamayı hak etmiyor. Asgari ücretlinin ne hayali olabilir ki? Benim en büyük hayalim çocuğu yatağına aç koymamak. Bizlerin en büyük başarısı yetmeyeni yettirmeye çalışmak. Birileri çıkıp şükredin diyor. Biz zaten çıkıp her şükrediyoruz, siz de çıkıp bir 'cebime doldurduklarım bana yeter' diyerek şükredin. Bir kasap, manav, market alışverişi yapın da bakalım cebinizde para kalıyor mu?''

Akşener sözü aldığında şöyle devam etti:

''Erdoğan, bizim gençlerimizin halini görmezken Afrikalı gençlerin derdine düşmüş. Afrikalı genç bir kız 'Daha adil bir dünya istiyorum' dedi diye,

Rezervler için 'ben o sırada başbakan değildim, Cumhurbaşkanıydım' dedi. Sevimli hayalet Casper gibi ortalıkta yokmuş. Sen hala ortada yoksun. Sizin bu politikalarınız yüzünden her sektör iflasın eşiğinde. İşbilmez ekibinle birlikte yoksulluğu getirdiniz. Böyle giderse yoklukla karşılaşacağız.

Maalesef, ülkemiz ekonomi cahili bir adamın deneyine maruz kalıyor. Ekonomistler söylüyor, anlamıyor. Biz söylüyoruz, anlamıyor. AKP'liler de söylüyor yine anlamıyor.

Ekonomik model deyip iç güçler, dış güçler arasında gidip geliyorlar.

Ev almak, araba almak neredeyse imkansız. İhracatı artıracağız diyorsun, arttı mı? Hayır.

Daha ne ısrar ediyorsun? Saraya kapandın, ekonomiyi damadına teslim ettin, liyakatsız kadrolarınla.

Sorunu teşhis etmek gerekir. Bu ekonominin sebebi, sen ve ucube yönetimin.

Dış güçler de dış güçler... Dış güçler var ve olmaya da devam edecek. Yol yaparken yolsuzluk yap, çal götür. Sonra dış güçler... Partili Cumhurbaşkanlığı, dış güçlere tokat gibi inecek dedin; ine ine millete indi o tokat. Yaptığının sorumluluğunu da al yahu, ekonominin başına damadını dış güçler mi başına getirdi? Ballı kredileri yandaşlarına dış güçler mi verdi? Bunların hepsinin sorumlusu sensin Erdoğan. Bu fırtınanın sebebi sensin. Ben o sırada yoktum deyip kenara çekilemezsin.

Büyük ekonomistimiz, Döviz endeksli mevduat hesabını 30 yıl sonra geri geldi. Hedef 2023, 1970'lere geri döndük. Nass var diye diye gezdi, pazartesi hayatımıza farklı bir faiz ile geldi. Bizim paramızı gitti dolara bağladı. Amerika'ya neden bağladın? Kur farkını ödeyeceğim dediğin için kur lobisine bağladın.

Mart ayından beri saçmalıklar zincirini yapmasaydın şu anda ülkenin durumu nasıl olurdu biliyor musun? Senin şımarıklığın yüzünden ülke borçlandı. Hakkını teslim edeyim, politika faizi daha düşük. Sanayicinin faizi yükseldi senin faizin düştü. Gerçekten zeka dolu adımlar, kutluyorum.

İki gündür saray medyasında davul zurna ile kutlama yapıyorsunuz, madem bu büyük başarı. O zaman doğal gaza, elektriğe gelen zamları kaldırın. Halkımız da kutlasın.

Saraya yeni araba siparişleri verirken memleketimizi batırmaya devam ederken biz milletimizle buluştuk. Yarın nasıl bir Türkiye'de uyanmak istersin dediğimde emekliler, 'Kimseye minnet etmeyen bir Türkiye'de uyanmak isterim.' dedi.

BAĞ-KUR ve SGK emeklilerinin maaş eşitlemelerinin yapılmasını istiyoruz.

Bir genç, 'Yurtdışında olmak isterdim, Türkiye'de yaşamak istemiyorum' dedi. Artık benim kalbim ağrıyor. Bir ekmeği alamayan insanlar var bu ülkede. Lise öğrencisi bir çocuk diyor ki, 'Kitap okumak, eğitim görmek bile lükse girdi.'

Osmaniyeli bir abimiz, ''Eskiden ekmek aslanın midesindeydi, şimdi aslan da aç.'' dedi bir vatandaşımız. Günlük zam olmaz ki!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde