Melih Gökçek'in arkadaşına 30 milyon TL kira

Melih Gökçek'in arkadaşına 30 milyon TL kira

Eti Maden’in altı yılda 30 milyon 600 bin TL kira ödediği Genel Müdürlük binasının sahibi AKP’li Melih Gökçek’in arkadaşı Namık Tanık çıktı. Ankara’da Gökçek döneminde belediyenin büyük işlerinin müteahhidi de olan Tanık, Gökçek’le beraber önce umreye sonra da hacca gitti

Melih Gökçek'in arkadaşına 30 milyon TL kira
16px
24px
01.02.2020 09:50
ABONE OLgoogle

Varlık Fonu’na devredilen Eti Maden’in kiraladığı ve 30 milyon lira ödediği genel müdürlük binasının sahibinin Melih Gökçek’in yakın arkadaşı müteahhit Namık Tanık olduğu ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2012 yılında Ankara’nın merkezindeki genel müdürlüğünü boşaltarak daha uzak bir semt olan Etlik’te bir bina kiraladı.

Bina için üç yılı peşin olmak üzere aylık 330 bin TL ödeme yapıldı. Namık Tanık’ın sahibi olduğu şirketten kiralanan binadaki kiracılığı, inşaatına başlanan yeni Genel Müdürlük binası tamamlanamadığı için uzayan Eti Maden, 2018 sonuna kadar 30 milyon 600 bin TL kira ödedi.

MİLYONLARCA LİRALIK İHALE ALDI 

AKP’li Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı milyonluk ihaleler ile bilinen Namık Tanık, Ankara’daki en büyük alışveriş merkezleri arasında yer alan Antares Alışveriş Merkezi ile Nata-Vega Alışveriş Merkezleri’nin de sahibi.

Tanık, Kuğulu Kavşağı gibi çok sayıda kavşak ve yol ihalesi almasının yanı sıra milyonlarca lira değerinde konut projeleri de yaptı.

Kızılırmak suyunun Ankara’ya getirilmesi işini de Tanık’ın şirketi üstlendi.

BERABER HACCA GİTTİLER

Gökçek ile Tanık’ın ilişkileri belediye müteahhitliği ile de sınırlı kalmadı.

Yakın dost oldukları bilinen Gökçek ve Tanık, 2006 yılında Hacca Hac ekibinde dönemin ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan, ANFA Genel Müdürü Hilmi Gökçınar ve Gökçek’in Özel Kalem Müdürü Fevzi Özdemir de yer aldı.

‘GÖKÇEK İLİŞKİSİNİ AÇIKLAMALI’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı CHP’li Murat Karayalçın, iş ilişkisinden dostluğa kadar uzanan bu birlikteliğe dikkati çekerek “Gökçek, Namık Tanık ve Nata şirketi ile ilişkisini açıklamalı” çağrısı yapmıştı.

Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde