Melih Gökçek: Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş

Melih Gökçek: Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Melih Gökçek, katıldığı televizyon programında, sosyal medyada şaka olsun diye yazılmış bir tweeti gerçek sanarak, "Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş" dedi.

Melih Gökçek: Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş
16px
24px
29.06.2022 04:48
ABONE OLgoogle

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fatih Atik’in sunduğu Ankara Masası TV’deki programına katıldı.

Program sırasında Gökçek, sosyal medyada şaka olsun diye yazılmış bir tweeti gerçek sanarak, “Adana’da petrol bulundu 1 milyar dolarlık. Şimdi de yeni bir şey gördüm araştıracağım 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş” ifadelerini kullandı.

Gökçek, petrol rezervi keşiflerine dair yorumda bulunurken 6 milyar dolarlık jelibon rezervinin keşfedildiğini anlattı:

Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum.

Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım.

[Fake falan olmasın başkanım?]

Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.”

?ref_src=twsrc%5Etfw">June 29, 2022

Gökçek’in gerçek sandığı söz konusu tweeti ise Sözcü gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu atmıştı. Muratoğlu o paylaşımında, “Adana'da bulunan petrolden sonra, Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı...” ifadelerini kullanmıştı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">June 28, 2022
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde