Melih Gökçek, 20 bin TL tazminata mahkûm edildi

Melih Gökçek, 20 bin TL tazminata mahkûm edildi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye iştiraki BELKO'ya 20 bin TL tazminat ödeyecek

Melih Gökçek, 20 bin TL tazminata mahkûm edildi
16px
24px
27.05.2022 19:54
ABONE OLgoogle

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye iştiraki BELKO ile ilgili sözlerine ilişkin tazminata mahkûm edildi. Gökçek’in BELKO’nun ticari itibarını haksızca zedelediği değerlendirmesinde bulunan mahkeme, manevi tazminat bedelini 20 bin TL olarak belirledi.

BirGün'de yer alan habere göre, Melih Gökçek, Beyaz TV’de katıldığı bir programda Ankara Büyükşehir Belediye iştiraki BELKO’yla ilgili suçlamalarda bulundu. Gökçek, şirketin sıcak asfalt fiyatına soğuk asfalt döktüğünü ve 795 kilometrelik işin yalnızca 100 kilometrelik bölümünü yapıp işi bıraktığını öne sürdü. İddialarını bunlarla da sınırlandırmayan Gökçek, ihalede 40 milyon TL’lik kamu zararı ortaya çıktığını savundu.

Gökçek’in sözleri yargıya taşındı. Davada, ihalede sekiz firma arasında en düşük teklifi veren firma olarak BELKO’nun ihaleyi kazandığı, yaklaşık maliyetinden 23 milyon TL daha düşün bedelle ve yüzde 20,11 kırım oranıyla işin alındığının altı çizildi. BELKO’nun mahkemeye sunduğu dilekçede, Karayolları Genel Şartnamesinde yer alan hükümlere uygun şekilde ve 89 günlük rekor bir sürede 741 km asfalt sathi kaplama yollarının tamamlandığı, bütün muhtarların da teşekkür mektupları yazdığı ve yüzde 19,81 iş artışı yapıldığı vurgulandı. Asfaltın fiyatları bakımından ise iddialarının aksine sıcak asfalta göre yüzde 56,78 ve çift kat sathi kaplamaya göre ise yüzde 42,07 oranlarında daha ucuza yapıldığı belirtildi.

20 bin TL tazminata mahkûm edildi

Asliye Hukuk Mahkemesi, 25 Mayıs 2022 tarihinde görülen duruşmada Melih Gökçek’in tazminat ödemesine hükmedildi. Mahkeme Gökçek’in BELKO’nun ticari itibarını haksızca zedelediği değerlendirmesinde bulunarak  manevi tazminat bedelini 20 bin TL olarak belirledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde