Meksika yerlisi hedef büyüttü

Meksika yerlisi hedef büyüttü

İlk kez 2005 yılında Suadiye’de hizmet vermeye başlayan Meksika restoranı ‘Ranchero’; yeni açılacak mekanlarıyla birlikte toplam şube sayısını 4’den 7’ye çıkarmaya hazırlanıyor.

Meksika yerlisi hedef büyüttü
16px
24px
28.02.2022 12:48
ABONE OLgoogle

Bilindiği gibi dilimizde “Meksika yerlisi” anlamına gelen Ranchero; Meksikalı (Gonzalez) & Türk (Tanyeri) bir aile tarafından işletiliyor. Mekan ise Meksika’dan Türkiye’ye uzanan tutkulu bir aşk hikayesinden doğuyor. Zonguldaklı Rıza Tanyeri ile Meksikalı Patricia Gonzalez dil eğitimi için gittikleri İngiltere’de ilk görüşte birbirlerine aşık olup Meksika’da evleniyor.

Ardından Türkiye’ye dönüş yapan çift uzunca bir süre Zonguldak Kozlu’da yaşadıktan sonra üç çocuklarıyla birlikte 1989 yılında İstanbul’a yerleşiyorlar. Mutfak ve yemek konusuna özel bir ilgisi olan çift, Meksika’da restoran işleten aile dostlarının danışmanlığında 2005 yılında Suadiye’de ilk restoranlarını açıyorlar.

Halen Suadiye’nin yanı sıra Nişantaşı, Ataşehir Watergarden ve Maidan Ankara’da şubeleri olan Ranchero, çok yakında hizmete girecek Zeytinburnu’ndaki Büyükyalı Fişekhane (550 metrekare ) şubesiyle İstanbul’daki mekan sayısını dörde çıkaracakmış. Ranchero; Başkent Ankara’da da; Atakule (300 metrekare) ve One Tower AVM’de (650-700 metrekare) iki yeni şube açacakmış.

Para Dergisinden İdil Taraklı’nın öğrendiğine göre bu kapsamda toplam 1.5 milyon dolar tutarında yatırım yapmaya hazırlanan Ranchero; Ankara Atakule ve One Tower AVM’yi de haziran ayında açmayı planlıyormuş.

İstanbul Cevizli’de yaklaşık 750 -800 metrekarelik üretim hanesinde un (günlük 4300 adet) ve mısır (günlük 1750 adet) tortillası yapıp buradan donmuş ve günlük olarak şubelerine ulaştıran Tanyeri; şube sayısının artmasına paralel toplam 125 olan çalışan sayısını da yılsonuna kadar 250’ye yükseltmeye hazırlanıyormuş. Ayrıca bu yıl kendi imalatı olan 7 çeşit baharat ve Rachıto markası ile fason olarak ürettirdiği 3 sosun çeşit ve sayısını da arttıracakmış.

Tanyeri’nin daha uzun vadeli hedefleri içinde ise İzmir, Bursa, Antalya ve Eskişehir yer alıyormuş. Tanyeri, yeni şubelerin yanı sıra Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde de fast food olarak yer almayı planlıyormuş. İki oğlu ve kızı ile birlikte çalışan Tanyeri restoranların mimarisini de iç mimar olan kızı Nilüfer Tanyeri Gonzalez’e bırakmış. Büyümeye paralel bir şirketle gizli müşteri anlaşması da yapan Tanyeri’nin en büyük hedefi ise Ranchero'yu Meksika’da ve hikayenin başladığı İngiltere'de açmakmış.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde