Mehmet Şimşek'ten İngilizce tweetler

Mehmet Şimşek'ten İngilizce tweetler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan ilk ekonomik hedeflere dair bir paylaşımda bulundu. Şimşek, "Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır" dedi.

Mehmet Şimşek'ten İngilizce tweetler
16px
24px
07.06.2023 18:12
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde kabineyi açıklaması ile birlikte uzun süredir adı kamuoyunda geçen Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirildi.

Bakanlık görevinde izleyeceği adımlar merakla beklenirken Şimşek, Twitter hesabından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine başlaması ile ilgili İngilizce paylaşımda bulundu.

Şimşek ilk paylaşımında “Beş yıllık bir aradan sonra, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin ederek ayrı bir onur ve ayrıcalığa sahip oldum. Bu sıfatla halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bana emanet eden Cumhurbaşkanımıza @RTErdogan minnettarım. Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır” dedi.

Şimşek, ikinci paylaşımında ise İngilizce olarak yine şu ifadeleri kaydetti:

“Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz. Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır.”

"SABIR VE ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra Türkçe yaptığı paylaşımda ise vatandaşlara seslendi. Hükümetin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun olmadığını belirten Şimşek, "Biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var. Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var, uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz" ifadesini kullandı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde